Otvorene 55. Ljubičevske konjičke igre

Svečanim defileom učesnika u Požarevcu su otvorene 55. Ljubičevske konjičke igre. Pred Požarevljanima su osim takmičara u fijakerima prošla i deca iz Velike Hoče sa Kosova i najbolji đaci požarevačkih škola. Aktuelni Vitez Ljubičeva, Marko Milenković, predao je na čuvanje do nedeljnog finala sablju gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću.

Ljubičevske konjičke igre, 55. po redu, otvorio je generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, a ovogodišnje igre posvećene su generalu Iliji Gojkoviću, osnivaču Konjičkog društva "Knez Mihailo".

Titula počasnog viteza dodeljena je francuskom humanitarcu Arno Gujonu.

Polufinalna i finalna takmičenja biće održana na požarevačkom hipodromu u subotu i nedelju. Publika će moći da vidi galopske i kasačke trke, male voltižere i jedinstvenu konjičku disciplinu u svetu - Ljubičevski višeboj.

Direktan prenos finala višeboja je u nedelju od 17 sati i 30 minuta na Drugom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије