Srbi iz Vrginmosta dobili obećani traktor

Srbima iz hrvatske opštine Vrginmost je doniran traktor sa pratećom mehanizacijom, čime je ispunjeno obećanje koje im je predsednik Srbije Aleksadar Vučić dao prilikom posete toj opštini.

Traktor marke "Belorus" svečano je u Šidu uručila Industrija mesa "Srem Šid", u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

Ministar je podsetio da je dodeli traktora prethodila poseta srpskog predsednika opštini Vrginmost u februaru, gde je razgovarao sa srpskim stanovništom i upoznao se sa njihovim problemima.

Nedimović je najavio da će Srbi u toj opštini u Hrvatskoj sledećeg meseca dobiti još jedno vozilo za komunalne svrhe.

"Ovo je dokaz da gde god da Srbi žive - na Kosovu, u Hrvatskoj, uvek je isti odnos - pomoć i podrška", naglasio je Nedimović.

Zahvalio je privrednicima - vlasnicima firmi "Agro papuk" Branislavu Bogatiću i "Đurđević" Milenku Đurđeviću, koji su vlasnici Industrije mesa "Srem Šid", što su donirali i pomogli našim ljudima u Vrginmostu.

Bogatić je izjavio da je za njega danas velika čast što je ugostio ljude iz Vrginmosta i što je doniranjem traktora ispunio predsednikovo obećanje.

On je podsetio da je predsednik pre desetak dana posetio industriju mesa "Srem Šid", koja je jedna od najuspešnijih kompanija zahvaljujući dobrim ekonomskim odnosima sa Turskom, gde Srbija danas izvozi 5.000 tona govedine.

Đurđević je izrazio zadovoljstvo što je pružio pomoć delu Srba u Vrginmostu i poručio da će im uvek biti na raspolaganju.

Traktor je primio načelnik opštine Vrginmost Milan Vrga, koji je zahvalio predsedniku Srbije i donatorima na novom traktoru koji će, kako je rekao, opštini puno značiti.

"Traktor će nam olakšati život, bar u nekom delu", naglasio je Vrga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво