Nastavlja se izgradnja Centra za matične ćelije u Kragujevcu

Izgradnja Centara izvrsnosti, među kojima i Centra za matične ćelije u Kragujevcu, posle dužeg zastoja biće nastavljena, dogovorili su se ministar prosvete Mladen Šarčević, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i vršilac dužnosti rektora Nenad Filipović.

Preciziran je aneks ugovora koji predviđa prelazak sa gasa na daljinsko grejanje. Istraživački centri u Kragujevcu, za čiju izgradnju i opremanje je država obezbedila 14 miliona evra, trebalo bi da budu završeni naredne godine.

Ministar Šarčević za oktobar je najavio i uručenje 210 ključeva za stanove za mlade istraživače, 70 odsto stanova dobiće istraživači iz Kragujevca i okoline, a 30 odsto predavači iz sveta.

"Prvog septembra počeće i izgradnja novog dela Studentskog doma sa 138 mesta za koje je država izdvojila 1,3 miliona. Kragujevac će imati 770 ležajeva u Studentskom domu, što će tek donekle zadovoljiti potrebe studenata", naglasio je ministar Šarčević.

Kragujevac će dobiti i Naučno-tehnološki park, koji će, prema rečima Radomira Nikolića, biti od velikog značaja za celu Šumadiju.

"U Kragujevac dolaze ozbiljni investitori iz sveta ne zbog jeftine radne snage već zbog odličnih uslova i stručnih i obrazovanih kadrova, u koje Kragujevac kao univerzitetski centar decenijama strateški ulaže", rekao je Nikolić.

Ministar prosvete Mladen Šarčević najpre se sastao sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem i vršiocem dužnosti rektora Nenadom Filipovićem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво