Čestitke povodom Kurban-bajrama

Islamski vernici počeli su četvorodnevnu proslavu jednog od dva najveća praznika – hadžijskog Kurban-bajrama, odnosno Dana žrtve. Praznik se naziva i hadžijski, jer se u Meki završava glavno godišnje hodočašće. Već tradicionalno, i danas će se, posle bajramske molitve, poslužiti bajramska sofra u dvorištu Bajrakli džamije u Beogradu. Verski velikodostojnici i politički zvaničnici čestitali su praznik muslimanskim vernicima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je islamski praznik Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću i svim vernicima, uz želju da praznične dane provedu u sreći i miru.

"Povodom velikog islamskog praznika Kurban-bajrama, svim vernicima Islamske zajednice Srbije i Vama lično upućujem najsrdačnije čestitke. Želim Vam da praznične dane provedete u porodičnoj sreći, miru, radosti i duhovnom blagostanju", poručio je Vučić.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije islamske vere.

 "U ime Narodne skupštine i lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da ovaj veliki praznik u svaki dom unese sreću, ljubav i slogu, a sve podseti na važnost zajedništva i razumevanja među ljudima. Želim vam da praznik provedete u miru, zdravlju i radosti, sa porodicom i prijateljima, Bajram Šerif Mubarek Olsun!", navela je Gojković.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i građanima Srbije koji slave ovaj verski praznik.

"Bajram nas iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja, ali i jedinstva i zajedništva. Neka nas ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, podseti da samo složno i zajedno možemo naći mudrosti, snage i razumevanja u odgovornom rešavanju dilema i izazova koje nam donosi vreme u kojem živimo radi sigurne budućnosti naše države i društva", naveo je Ivica Dačić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je islamski praznik Kurban-bajram svim vernicima Islamske zajednice Srbije i poželeo im da uz mir, sreću i duhovno blagostanje provedu današnji dan. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pridružio se čestitkama povodom Kurban Bajrama, navodeći da nastupajući praznici donose sreću i radost u domove vernika i podstiču na duhovnu izgradnju, razumevanje i toleranciju. 

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je Kurban-bajram svim vernicima muslimanske veroispovesti i poglavarima Islamske zajednice, sa željom da se u njihove domove unese ljubav, mir i blagostanje.

"Nadam se da ćete praznik provesti sa najmilijima, komšijama i svim ljudima dobre volje. Beograd je grad svih njegovih građana, prestonica u kojoj vekovima živimo zajedno i neka nas ovaj praznik podstakne na suživot, toleranciju i uzajamnu podršku. Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u čestitki gradonačelnika Radojičića.

Liberalno-demokratska partija čestitala je svim vernicima koji proslavljaju Kurban-bajram, uz želje da radost ovog praznika i vrednosti koje on nosi podele sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Juče su Kurban-bajram čestitali i drugi zvaničnici, među kojima i premijerka Srbije Ana Brnabić.

U bajramskoj poslanici reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović poručio je da je Bajram prava prilika da čovek prekine samoću i započne pravi život – život u zajedništvu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво