Radovi na uređenju Topličinog venca 15. septembra

Rekonstrukcija Topličinog venca počeće od sredine septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji tog posla, a kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, saopšteno je iz Gradske uprave.

U drugoj polovini septembra uslediće novi radovi na uređenju centralne zone grada. "Potpuno će biti rekonstruisana i popločana ulica Vuka Karadžića, od Carice Milice do Čubrine, kao i Topličin Venac od Čubrine do Pop Lukine, koja će postati pešačka zona i glavna veza Knez Mihailove sa Kosančićevim vencem i priobaljem", ističe zamenik gradonačelnika.

Vesić dodaje da će potpuno biti rekonstruisana i Ulica carice Milice, od Topličinog Venca do Vuka Karadžića, kao i Ulica Topličin venac od Carice Milice do Čubrine, koje će dobiti kocku na kolovozu i ostaće kolske saobraćajnice. 

Paralelno sa uređenjem ulica, za proleće naredne godine priprema se i uređenje parka, za koji je idejno rešenje uradio poznati arhitekta Boris Podreka.

U parku će se naći pet skulptura naše savremene skulptorke Olge Jevrić, a pored toga park će dobiti i novo dečje igralište, česmu, klupe i zelenilo.

"Kamena klupa, koja će pratiti ulicu Vuka Karadžića imaće, prema Ulici carice Milice postavljenu skulpturu, a prema Topličinom vencu česmu, dok će na određenim delovima biti u kamenu ispisani stihovi koje ćemo odabrati zajedno sa građanima. Pešačke staze biće urađene po uzoru na parkove u Beču i Parizu, od sitnog drobljenog kamena", objašnjava Vesić.

Radovi će obuhvatiti i zamenu dotrajalih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, telekoma i toplana, novu rasvetu, kao i dodatno ozelenjavanje.

"Biće uređen čitav hektar, odnosno 10.000 kvadratnih metara javnih površina u centru grada. Novo kameno popločanje dobiće 6.000 kvadrata ulica, dok je park površine 4.000 kvadratnih metara", zaključuje Vesić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво