Radovi na uređenju Topličinog venca 15. septembra

Rekonstrukcija Topličinog venca počeće od sredine septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji tog posla, a kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, saopšteno je iz Gradske uprave.

U drugoj polovini septembra uslediće novi radovi na uređenju centralne zone grada. "Potpuno će biti rekonstruisana i popločana ulica Vuka Karadžića, od Carice Milice do Čubrine, kao i Topličin Venac od Čubrine do Pop Lukine, koja će postati pešačka zona i glavna veza Knez Mihailove sa Kosančićevim vencem i priobaljem", ističe zamenik gradonačelnika.

Vesić dodaje da će potpuno biti rekonstruisana i Ulica carice Milice, od Topličinog Venca do Vuka Karadžića, kao i Ulica Topličin venac od Carice Milice do Čubrine, koje će dobiti kocku na kolovozu i ostaće kolske saobraćajnice. 

Paralelno sa uređenjem ulica, za proleće naredne godine priprema se i uređenje parka, za koji je idejno rešenje uradio poznati arhitekta Boris Podreka.

U parku će se naći pet skulptura naše savremene skulptorke Olge Jevrić, a pored toga park će dobiti i novo dečje igralište, česmu, klupe i zelenilo.

"Kamena klupa, koja će pratiti ulicu Vuka Karadžića imaće, prema Ulici carice Milice postavljenu skulpturu, a prema Topličinom vencu česmu, dok će na određenim delovima biti u kamenu ispisani stihovi koje ćemo odabrati zajedno sa građanima. Pešačke staze biće urađene po uzoru na parkove u Beču i Parizu, od sitnog drobljenog kamena", objašnjava Vesić.

Radovi će obuhvatiti i zamenu dotrajalih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, telekoma i toplana, novu rasvetu, kao i dodatno ozelenjavanje.

"Biće uređen čitav hektar, odnosno 10.000 kvadratnih metara javnih površina u centru grada. Novo kameno popločanje dobiće 6.000 kvadrata ulica, dok je park površine 4.000 kvadratnih metara", zaključuje Vesić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 19. avg 2018, 11:21)
anonymousDJ.B. [neregistrovani]

Skadarlija

Molim vas uredite fasade na skadarliji jer ono kako izgleda je nacionalna sramota.