Sve hale na Sajmu knjiga biće dostupne osobama sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predstaviće se pod geslom "Jednaki" na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji će se održati u oktobru, a na inicijativu ministra Zorana Đorđevića prvi put će sve hale biti dostupne i osobama sa invaliditetom.

"Za nas su svi građani Srbije jednaki, bilo da su oni deca, trudnice, porodilje, zaposleni, penzioneri, osobe sa invaliditetom, borci, ratni veterani, socijalno ugrožene ili marginilizovane grupe. Upravo zato, naša misao vodilja, kada smo počeli da razmišljamo o Sajmu, bila je - jednaki", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, na prostoru od 1.000 kvadrata biće predstavljene rukotvorine, slike, umetnička dela koja su napravile osobe sa invaliditetom i upravo njihovim talentima biće posvećena posebna pažnja.

"Predstavićemo i sve ono što radimo u okviru ministarstva", rekao je Đorđević u razgovoru sa direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво