Da li kućni budžet određuje provod

Građani Srbije, pokazuje statistika, spremni su da za letnji odmor potroše od par hiljada dinara do nekoliko desetina hiljada evra. Oni sa većim budžetom lako izaberu i destinaciju koju će obići. Kad imate manje novca, morate dobro da planirate. Ali, ni takva, jeftina putovanja, nisu nemoguća.

Više od 11 000 kilometara i 150 mesta - to je u svoju turističku mapu Srbije upisala putujuća petorka. I to samo za tri godine.

"Bilo je to mnogo mnogo mesta ali evo sada da izdvojim neka - Kragujevac, Kostuša, Vršac, Kraljevo, Isposnica Svetog Save, Zavojsko jezero. Mi smatramo da Srbija ima brojne bisere koji su zaboravljeni i za to je potrebno vreme", kaže Aleksandra Miladinović iz "Tripin Srbija".

Na putovanja idu jednom mesečno, a prosečno ih putovanje košta koliko ručak u prestonici.
"Mi volimo da kažemo da to je jednako budžetu koji nam je neophodan da samo ručamo u Beogradu. tako da mislimo da je to i više nego povoljno i da svi mogu sebi da izdvoje kako finansijski tako i vremenski. Tako da to je jedna ručak u Beogradu za petoro ljudi", rekla je Tanja Vasojević iz "Tripin Srbija".

Njihova ali i destinacija brojnih domaćih turista je i Đavolja Varoš. Taj prirodni fenomen privuče oko 30.000 ljudi godišnje. Ako putujete recimo, iz Beograda, autobuska karta koštaće oko 2.000 dinara. Za smeštaj u ovom kraju imate nekoliko mogućnosti, a najčešća je Prolom banja.

"Uslovi su prihvatljivi za sve goste, povoljni. I kada sve to sagledamo u suštini boravak u Prolom banji je vredan kako za zdravlje, tako i za kvalitetan odmor uopšte", rekla je Marina Cvetković iz Prolom banje.

Još jedna banja okuplja goste tokom cele godine - Vrnjačka. Važi za skuplje odredište, ali novac nije prepreka da je posetite. Privatni smeštaj nude i mnogi banjčani najviše na početku promenade.

Pristupačan smeštaj , ali i cene hrane slične kao u ostalim delovima Srbije presudni su za one koji žele da se za manje novca odmore ili im je putovanje do Grčke ili Crne Gore predaleko.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво