Zatvoren dečji vojni kamp na Zlatiboru

Kamp na Zlatiboru više ne postoji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i objasnio da je dao nalog za njegovo raspuštanje zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti. Vučić: Deca u uniformama – to nije Srbija budućnosti.

"Dali smo nalog za raspuštanje kampa, pre svega jer smo zabrinuti zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti", rekao je Nebojša Stefanović.

Prioritet je bio da deca budu bezbedna i da se bezbedno vrate kućama, što je i učinjeno, dodao je ministar.

"U ovom trenutku u toku su završne faze rasklapanja tog kampa, tako da on više ne postoji", zaključio je Stefanović.

Vučić: To nije Srbija budućnosti

U međuvremenu je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da ono što se dešavalo na Zlatiboru i kamp u kojem su deca imala vojnu obuku nije Srbija budućnosti i poručio da takve stvari država Srbija neće tolerisati.

"Nama to kao zemlji nije potrebno i takve stvari država Srbija neće tolerisati", poručio je predsednik.

Kako je rekao, "ma kako to bilo nekome nepopularno da čuje" – to nije Srbija budućnosti i to nije Srbija kakvom želimo da se ponosimo.

Vučić je naveo da je reč o dobroj deci, koja treba da uče, rade, da sutra budu i dobri vojnici, "ali zna se kada je vreme za vojsku, za učenje, za školovanje, za neke druge stvari..."

Zamolio je roditelje da razumeju da uniforme nisu za decu. 

A o neodgovornim političarima, dodao je Vučić, može se zamisliti šta bi radili da su na vlasti oni koji su to organizovali. "Sačuvaj me bože takve države", rekao je Vučić.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво