Prvo kontrola "Gazele", "Pančevca" i starog mosta kod Beške

Vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara biće prvo izvršen na najfrekventnijim mostovima u zemlji - "Gazeli", "Pančevačkom mostu" i starom mostu kod Beške preko Dunava na auto-putu Beograd-Subotica, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor, koji je naložila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sprovešće nadležna Republička građevinska inspekcija, navodi Ministarstvo.

U ovom poslu, tim republičkih građevinskih inspektora imaće podršku i pomoć stručnjaka iz preduzeća "Putevi Srbije", "Infrastrukture železnice Srbije", Zavoda za veštačenje, profesora Građevinskog fakulteta i predstavnika nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vanredni inspekcijski nadzor podrazumeva kako građevinsku, tako i proveru prateće dokumentacije. 

Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće "Putevi Srbije", dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije".

broj komentara 0 pošalji komentar