Privremeno rukovodstvo preuzelo upravljanje Akademijom poslovnih strukovnih studija

Privremeno rukovodstvo Akademije poslovnih strukovnih studija, koja je nastala spajanjem Visoke poslovne škole u Beogradu i Visoke poslovne škole u Blacu, preuzelo je dužnost, a čime je zvanično završen mandat direktorima Đuri Đuroviću i Ljubiši Milačiću.

Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je sa vršiocem dužnosti direktora Akademije Sašom Bovanom i rekao da će reorganizacija ove dve visoke poslovne škole biti model i za ostale.

"Akademija poslovnih strukovnih studija formirana je odlukom Vlade Srbije, a čekali smo da istekne zakonski rok da odluka postane pravosnažna. Sa današnjim danom svoj mandat je završio direktor Đuro Đurović, isto to radimo i u Blacu", objašnjava Šarčević.

Ministar je naglasio da ovim počinje reorganizacija visokih strukovnih škola, a da će naredne godine biti reorganizovane medicinske, ugostiteljske, pedagoške i tehničke strukovne škole.

Novog spajanja, ipak, neće biti do 1. oktobra jer, kako kaže ministar, procedura za to dugo traje.

"Primena će se početi od naredne akademske godine. Ovde možemo sve da završimo, jer je bila i odluka Vlade i formiranje tela", rekao je Šarčević i dodao da za reorganizaciju visokih strukovnih škola postoji podrška Konferencija akademija strukovnih studija Srbije (KASSS).

"Među visokim strukovnim školama imate sjajne škole, skoro sve u oblasti tehnike, pedagoško - vaspitačke. Kada dođe do spajanja neko od dosadašnjih direktora će voditi akademiju i to će biti priznanje za dobar rad", naglašava Šarčević.

Reorganizacija visokih strukovnih škola ima za cilj, kaže ministar, da se prekine sa lošom praksom, da se radi na kvalitetu nastave, pojača veza sa privrediom, kao i da se spreči lako studiranje i brzo dolaženje do diploma.

"Nije nam cilj da nekoga zaplašimo, već da se novac uvede u legalne tokove, da više nema isisavanja i novac krčmi kako je direktoru volja", ističe ministar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се