"Normalizacija odnosa ne gradi se na zaboravu zločina"

Povodom 15 godina od ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu kod Peći, Srpska koordinacija je saopštila da se bilo kakva normalizacija odnosa između Srba i Albanaca i Beograda i Prištine ne može se graditi na zaboravu masovnih i organizovanih zločina pripadnika OVK bez istine i pravde za brojne srpske žrtve na KiM.

Srpska koordinacija ukazuje da 15 godina nakon masakra nad srpskom decom u Goraždevcu niko nije odgovarao za ovaj zločin i da je tužilac Euleksa još 2010. godine obustavio istragu, ''zbog nedostatka dokaza''.

''Time je nastavljena anticivilizacijska praksa neodgovornosti za zločine počinjene nad Srbima na KiM bez izgleda da se ona u dogledno vreme promeni'', navodi se u saopštenju Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Ta organizacija javno poziva međunarodne faktore na KiM i vlasti u Srbiji da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se priveli pravdi počinioci ovog i drugih zločina nad Srbima na KiM.

Srpska koordinacija podseća da su u oružanom napadu na pedestoro srpske dece koja su se kupala u Bistrici ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19) i da su teško ranjeni Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20).

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. avg 2018, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

Stara poslovica

Kadija te tuzi, kadija te sudi! Bilo je i bice.