Petnaest godina od zločina u Goraždevcu

Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko pdesetoro dece i mladih koji su se kupali na reci Bistrici. Tada je ubijen 19-godišnji Ivan Jovović i 12-godišnji Pantelija Dakić, a ranjeno četvoro dece. Za zločin niko nije odgovarao.

Istraga je zatvorena pre oko sedam godina. Euleks je tada tvrdio da bi mogli ponovo da je pokrenu, ako se pojave nove informacije.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, poznati.

Očevi ubijenih dečaka tvrde da se zna ko je pucao na Ivana i Panteliju i, iz godine u godinu, ponavljaju da su to rekli i Kforu.

U Goraždevcu, u crkvi Presvete Bogorodice, služen je parastos Ivanu i Panteliji.

Simbolično, u 12 časova i 44 minuta, udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM u spomen sobi "kosmetske žrtve" u Beogradu, obeležilo je godišnjicu zločina nad srpskom decom.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво