Petnaest godina od zločina u Goraždevcu

Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko pdesetoro dece i mladih koji su se kupali na reci Bistrici. Tada je ubijen 19-godišnji Ivan Jovović i 12-godišnji Pantelija Dakić, a ranjeno četvoro dece. Za zločin niko nije odgovarao.

Istraga je zatvorena pre oko sedam godina. Euleks je tada tvrdio da bi mogli ponovo da je pokrenu, ako se pojave nove informacije.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, poznati.

Očevi ubijenih dečaka tvrde da se zna ko je pucao na Ivana i Panteliju i, iz godine u godinu, ponavljaju da su to rekli i Kforu.

U Goraždevcu, u crkvi Presvete Bogorodice, služen je parastos Ivanu i Panteliji.

Simbolično, u 12 časova i 44 minuta, udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM u spomen sobi "kosmetske žrtve" u Beogradu, obeležilo je godišnjicu zločina nad srpskom decom.

broj komentara 21 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. avg 2018, 22:47) - Dragan R [neregistrovani]

Nepravda

Ko zna hoće li njihove ubice ikad dobiti ime i prezime. Pasivnost međunarodnih institucija na KiM dođe kao svojevrsni šamar.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 18:49) - Фудбалер [neregistrovani]

КиМ

Очеви убијених дечака тврде да се зна ко је пуцао на Ивана и Пантелију и, из године у годину, понављају да су то рекли и Кфору. Сви треба да одговарају за злочине који су учинјени над српском децом.Терористи морају да одговарају.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 15:00) - Из Британије [neregistrovani]

Због чега и докле?

Још један у низу ”епских пропуста” и непоштовање настрадалих од стране српских државних елита у Београду. Такође, ништа ни поводом погубљења мушке деце од 17 година испод моста на Корани у Хрватској 1995те. Очевидци постоје, гледали смо на ТВ, али воља српских државних органа гоњења не. Због чега и докле?

(ponedeljak, 13. avg 2018, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

erer

I posle 15 godina nisu krivci pronadjeni

(ponedeljak, 13. avg 2018, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

dada

Tuga i bol

(ponedeljak, 13. avg 2018, 12:10) - anonymous sasa [neregistrovani]

Dobri odnosi

Za dobre odnose samo se Srbi hapse a ostalih za srpske žrtve nema. Zašto smo išli na ikakve pregovore dok se nisu uhapsili krivci i dok se nisu stvorili uslovi za bezbedan život. Jel to bilo puno tražiti. Al ne, naši nemaju osećaj za tugu porodica žrtava.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 11:30) - Sara [neregistrovani]

Tuga

Tuga.Pucati na neduznu decu.Nikada mi neće biti jasno kako je to moguće.Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 11:18) - popaj [neregistrovani]

bosko

Vec 15 godina je proslo od stradanja srpske dece,a niko jos nije odgovarao???Rane su teske,bol je velika.Kada ce svet shvatiti da su deca, deca i da nije vazno koje su nacinalnosti.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 11:11) - anonymous Lala [neregistrovani]

Samo me interesuje

Dali ce taj takozvani sud za ratne zločine na Kosovu biti zatvoren (svi su izgledi ) pre nego što proradi ?

(ponedeljak, 13. avg 2018, 10:57) - IVAKOS [neregistrovani]

pec

Tuzno i frustrirajuce da posle petnaest godina ponavljamo: "zlocinci nisu pronadjeni i kaznjeni". To govorimo za mnoge zlicine i masakre srba na Kosovu. Pitam: zasto javnost i mediji cute o steavicnom masakru srpske dece u Pandi?