Vulin: Modernizacija "migova" iz Belorusije po planu

Srbija i Belorusija sve bolje sarađuju zahvaljujući izuzetnom odnosu predsednika Vučića i Lukašenka, a vojno-vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou do sada, rekao je u Minsku ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon sastanka sa beloruskim kolegom Andrejem Ravkovom.

"Remont i modernizacija četiri 'mig-a 29' koje nabavljamo od Belorusije ide po dogovorenom planu", dodao je Vulin.

Ministri Vulin i Ravkov prisustvovali su i otvaranju Izaslanstva odbrane Republike Srbije u Belorusiji.

Vulin je u razgovoru sa Ravkovom preneo lične pozdrave predsednika Vučića predsedniku Lukašenku i još jednom potvrdio da je izuzetan odnos dva predsednika omogućio i da dve države dobro sarađuju, svakim danom sve bolje, a da ministartva odbrane imaju saradnju koja nikada nije bila na višem nivou.

"Nakon razgovora sa ministrom Ravkovom mogu sa zadovoljstvom da kažem da ćemo nastaviti sa saradnjom i da se dogovor oko četiri 'miga', njihovog remonta i modernizacije nastavlja u skladu sa našim dogovorima i svakako će mnogo značiti i mnogo pomoći poboljšanju operativne sposobnosti RV i PVO Republike Srbije", rekao je Vulin.

Zahvalio se svom beloruskom kolegi na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

"Belorusija je prijateljska zemlja. Odnos Belorusije u svim međunarodnim forumima je takav da se Srbija uvek i bezrezervno podržava i zbog toga smo joj zahvalni. Ali tu je i sigurnost da će uvek prema Belorusiji Srbija nastupati maksimalno prijateljski i da će uvek nastojati da pomogne razvoju naših odnosa kao i poštovanju međunarodnog prava svuda u svetu", naglasio je Vulin. 

On je istakao i da je vojna saradnja sa Belorusijom u usponu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

"Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu", rekao je Vulin.

Dodao je da su Rusija i Belorusija prijateljske zemlje i da se saradnja razvija u svim oblastima.  

"Vojno-vojna saradnja je nešto čemu polažemo veliku pažnju i ovo je ne samo dokaz naših sadašnjih odnosa već je ovo poruka za naše buduće odnose. Mi imamo prostora da razvijamo našu saradnju, imamo prostora da napredujemo a na ovaj način ćemo to omogućiti", zaključio je Vulin.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 12. avg 2018, 18:14)
anonymous [neregistrovani]

LE-le

Ima da bidnemo najaci lider u region.