Herojsko delo poručnika Trajkovića, spasao mladića na bazenu

Pripadnik Vojske Srbije, poručnik Dušan Trajković spasao je život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena "Čair" u Nišu i time pokazao izuzetnu humanost, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Trajković, koji je tom prilikom bio na godišnjem odmoru, ugledao je spasioca kako izvlači mladića, starosti oko 30 godina, bez znakova života. Pošto je uvideo ozbiljnost situacije Trajković je pritrčao i počeo reanimaciju, a ujedno je i zamolio kupače da pozovu hitnu pomoć.

"Bila je to dosta stresna situacija, a zahvaljujući mojoj obuci iz prve pomoći tokom školovanja na Vojnoj akademiji, uspeo sam posle nekih pet minuta da povratim puls davljeniku", objašnjava  poručnik 4. bataljona Vojske Srbije u Vranju Dušan Trajković.

Ubrzo je došla hitna pomoć koja je preuzela davljenika u polusvesnom stanju i odvezla ga u Urgentni centar Niš.

Spasilac sa desetogodišnjim iskustvom Petar Petrović kaže da su njih dvojica sarađivali kao da se godinama poznaju.

"Još jednom, svaka mu čast i na pomoći i na reakciji, vrlo brzo je dotrčao jer je bio na bazenu kao posetilac. To je bila fenomenalna kombinacija, kao da se već dugo, dugo znamo", napominje spasilac na bazenu "Čair" u Nišu Petar Petrović.

Spasiti nečiji život nije lako, ali je lepo znati da među nama ima požrtvovanih ljudi i na poslu i van njega. 

"Nijedna obuka nije ista kao sprovoditi to u delo, znači dok čovek ovo ne doživi ne može da opiše, osećaj je stvarno stresan", ističe Trajković.   

Poručnik Trajković, inače referent za telekomunikacije i informatiku iz Komande 49. logističkog bataljona, ispoljivši inicijativu, požrtvovanost, humanost i smirenost, još jednom je dokazao spremnost pripadnika Vojske Srbije da pomognu građanima kad god je potrebno, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво