Vulin: Vojska Srbije nije najveća, ali je najžilavija

Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog biatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pobedu je, što je bilo očekivano, odnela ekipa domaćina, Rusije, a ministri Vulin i Šojgu su pre finalne trke obišli štand Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Domu družbe.

Vulin je, odgovarajući na pitanja ruskih novinara koji su veoma zainteresovani za Međunarodne vojne igre, rekao da je zadovoljan rezultatima ekipe Vojske Srbije i da smo i na ovom međunarodnom vojnom takmičenju pokazali da VS nije najveća vojska na svetu, ali da je najtvrdoglavija i najžilavija.

"Mi svake godine povećavamo obim našeg učešća. Ove godine smo učestvovali u tenkovskom biatlonu, u kategoriji snajperista i takmičenju inženjerskih jedinica. Mi smo vojska koja nije previše brojna, ali se uspešno nosimo sa mnogo većim i razvijenijim od nas. U tenkovskom biatlonu smo ušli u polufinale kao šesti, inženjerci su nam treći a mešoviti snajperski par je prvi", naveo je Vulin.

Međunarodne vojne igre su počele 28. jula, a u dvonedeljnom takmičenju je učestvovalo više od 5.000 vojnika iz 32 zemlje. Takmičili su se u 28 disciplina koje obuhvataju gotovo sve konvencionalne rodove vojske. Takmičenja su istovremeno održana na teritorijama sedam država.

Prema dosadašnjim rezultatima Rusija je osvojila najviše medalja - 18 zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane. Kina je na drugom mestu, sledi je Kazahstan.

Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća vojno-sportska takmičenja na svetu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво