Vulin: Vojska Srbije nije najveća, ali je najžilavija

Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog biatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pobedu je, što je bilo očekivano, odnela ekipa domaćina, Rusije, a ministri Vulin i Šojgu su pre finalne trke obišli štand Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Domu družbe.

Vulin je, odgovarajući na pitanja ruskih novinara koji su veoma zainteresovani za Međunarodne vojne igre, rekao da je zadovoljan rezultatima ekipe Vojske Srbije i da smo i na ovom međunarodnom vojnom takmičenju pokazali da VS nije najveća vojska na svetu, ali da je najtvrdoglavija i najžilavija.

"Mi svake godine povećavamo obim našeg učešća. Ove godine smo učestvovali u tenkovskom biatlonu, u kategoriji snajperista i takmičenju inženjerskih jedinica. Mi smo vojska koja nije previše brojna, ali se uspešno nosimo sa mnogo većim i razvijenijim od nas. U tenkovskom biatlonu smo ušli u polufinale kao šesti, inženjerci su nam treći a mešoviti snajperski par je prvi", naveo je Vulin.

Međunarodne vojne igre su počele 28. jula, a u dvonedeljnom takmičenju je učestvovalo više od 5.000 vojnika iz 32 zemlje. Takmičili su se u 28 disciplina koje obuhvataju gotovo sve konvencionalne rodove vojske. Takmičenja su istovremeno održana na teritorijama sedam država.

Prema dosadašnjim rezultatima Rusija je osvojila najviše medalja - 18 zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane. Kina je na drugom mestu, sledi je Kazahstan.

Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća vojno-sportska takmičenja na svetu.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 12. avg 2018, 14:36)
Kapetan [neregistrovani]

VJ

Čestitke našim vojnicima koji su nas dostojno predstavljali na tako velikom takmičenju.

(nedelja, 12. avg 2018, 13:53)
Mašnica [neregistrovani]

Obuka

Naša vojska je odlično obučena.

(nedelja, 12. avg 2018, 08:38)
Nevena [neregistrovani]

nevenanena@gmail.com

Oduvek je Srpska vojska kao malobrojna pobedila u mnogim bitkama, nikada nije htela da prizna kapitulaciju i borila se do zadnjeg coveka!Ovakva vojska zasluzuje prvo mesto!

(nedelja, 12. avg 2018, 07:51)
anonymous [neregistrovani]

služenje vojnog roka

Neka neko vreme bude dobrovoljno, a u zavisnosti od interesovanje, možemo proširiti.Celi narod treba pripremiti za odbranu. Prva tri meseca osnovne obuke u kasarni, a onda svaki don po 3 sata dalje obuke.bez obaveze da se živi u kasarni.

(subota, 11. avg 2018, 22:02)
луна [neregistrovani]

mimi@gmail.com

Јаки и храбри су наши војници

(subota, 11. avg 2018, 21:35)
hg [neregistrovani]

ff

Dobro je stose sve vise ulaze u nasu vojsku! Jedino cemo tako uspeti da sacuvamo mir i bezbednost!

(subota, 11. avg 2018, 20:11)
Zoran [neregistrovani]

Vojska

Jos jednom smo pokazali da nasa vosjka nije za podcenjivanje, mozda nismo brojcano veliki ali smo odlicno obuceni.

(subota, 11. avg 2018, 19:27)
anonymous [neregistrovani]

komentar

Iskreno nasa vojska je uvek bila iznad mnogo vecih drzava! imamo vojsku za primer!

(subota, 11. avg 2018, 19:01)
Rajna [neregistrovani]

ponos

Svakoj drzavi je vojska ponos ,pa tako se i Srbija ponosi svojom vojskom.