Savska regata – zadovoljstvo učesnika duže od spusta

Posle Drinskih veselih spustova, čamci su ovog avgusta uplovili i u savsku vodu. Za organizaciju su se pobrinuli izviđači i turistička organizacija Šapca, a za dobro raspoloženje gosti iz brojnih odreda.

Za uživanje nije neophodna brza voda, kažu Čivijaši. Uz široko korito i rečnu struju, spust je sporiji, a zadovoljstvo duže. Od sremskog sela Jarak do kupališta Stari grad u Šapcu, na reci je četrdeset plovila.

"Treći put smo ovde, lepa je atmosfera i lepo je vreme, dan je poslužio", kaže Igor Milićević iz Brčkog.

Osamnaest rečnih kilometara zajednički je cilj za preko 300 izviđača iz Srbije i susednih zemalja. Pravila tačno regulisana, bez žurbe i uz obavezne pauze za osveženje.

Iako regata nosi naziv "Zaveslaj više", ovde veslo nije potrebno.

"Ovde je potrebna dobra volja, ljubav prema prirodi, što je naš izviđački moto, naravno kapa glavu čuva i uvek voda uz sebe", kaže Jovana Mitrović iz odreda izviđača "Vera Blagojević" iz Šapca.

"Mi izviđači uvek kažemo oprez, zato nosim prsluk", kaže Milivoj Karamarac iz Loznice. 

Iskusni oprez izražavaju ne samo kroz broj članova posede, već i kroz kilograme hrane.

"Ima nas dvadeset i toliko kila mesa i uživamo već desetu godinu zaredom, trudimo se da svake godine bude sve bolje i bolje", kaže Goran Reljić iz odreda porečana "Savski Čivijaši" iz Šapca.

"Na reci sam više od 60 godina, ona za mene znači sve, to je moj odmor, moje bogatstvo koje ne može da se meri ni sa čim", priča Zoran Marović iz Šapca

Zadovoljtvo učesnika regate traje duže od spusta. Posle pet sati provedenih na vodi, ostaju uz reku. Šatore spakovane jutros na levoj obali u Sremu raspakovaće večeras na desnoj strani u izviđačkom kampu u Šapcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи