UNS: OEBS nije inicirao istrage o ubijenim novinarima

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija obavestio je Udruženje novinara Srbije da nije dao inicijativu za otvaranje istraga o ubijenim novinarima na Kosovu i Metohiji, nakon informacije koju je UNS-u dostavio generalni sekretar Evropske federacije novinara Rikardo Gutjerez da je "upravo obavešten od predstavnika OEBS-a za slobodu medija da razgovaraju sa Veranom Matićem o tome kako da podrže ponovno otvaranje istraga o ubistvima novinara na KiM".

U pismu predstavnika OEBS-a za slobodu medija stoji da je kancelarija OEBS-a obaveštena o Rezoluciji o istragama ubistava novinara, koja je usvojena na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a koja sadrži poziv da se obnove napori da se odgovorni za ubistva novinara privedu pravdi.

U njemu se navodi i da predstavnik OEBS-a za slobodu medija podržava svaku incijativu koja će doprineti rešavanju slučajeva ubijenih novinara na području OEBS-a i da je i u prošlosti apelovao da se prekine nekažnjivost nad novinarima.

Bezbednost novinara i prestanak nekažnjivosti je apsolutni imperativ za predstavnika OEBS-a za slobodu medija i OEBS-a u celini, navodi se u pismu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво