Nikodijević o rekonstrukcijama saobraćajnica u Beogradu

Treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke na Vračaru, od Njegoševe do Makenzijeve ulice, počela je danas, a prema rečima predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ulica će u potpunosti biti rekonstruisana i puštena u saobraćaj do trećeg septembra.

Radovi na rekonstrukciji te ulice se izvode u pet faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobodenja, a Nikodijević kaže da je vrednost investicije 50 miliona dinara.

"Radove izvodimo tako da saobraćajnice koje sada rekonstruišemo mogu da se koriste narednih 20 godina, bez potrebe da ih ponovo rekonstruišemo kao što je to bio slučaj u nekom ranijem perodu kada su ogromne pare ulagane u ulice koje nisu mogle da izdrže više od dve ili tri godine i kojima je sada potrebna kompletna rekonstrukcija", rekao je Nikodijević novinarima, nakon oblaska radova.

Nikodijević je naveo da se u Beogradu trenutno rekonstruiše veliki broj saobraćajnica.

"S obzirom da je avgust, da je veliki broj ljudi na odmorima, a intenzitet saobraćaja smanjen, koristimo priliku da septembar, kada đaci kreću u škole i kada ponovo počinje saobraćajni špic, dočekamo spremni sa novim i rekonstruisanim saobraćajnicama", rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je rekonstrukcija Svetogorske ulice završena i naveo da se privode kraju radovi na obnovi Bulevara oslobođenja, te da će biti završena i Takovska ulica do trećeg septembra.

"Pripremamo se za dalji nastavak rekonstrukcije ključnih saobraćajnica u Beogradu", rekao je Nikodijević i naveo da će vrlo brzo početi rekonstrukcija Karađorđeve, Džordža Vašingtona, 27. marta, kao i Ulice cara Dušana koja dugo godina nije rađena.

Nikodijević je dodao da će kao finale svega uslediti rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Republike i da će u narednih godinu, godinu i po dana apsolutno sve ključne saobraćajnice biti potpuno rekonstruisane i građani će moći da ih koriste dugi niz godina.

"Imamo dovoljno sredstava za sve radove...kada imate dovoljno novca, kada se ponašate domaćinski i kada radite kvalitetno onda možete očekivati da imate dobre rezultate i verujem da će građani biti zadovoljni onim što ćemo raditi u Beogradu", dodao je Nikodijević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво