Mladom Kraljevčaninu saksofon draži od letnjeg raspusta

Vladimir Pešić iz Kraljeva, talentovani saksofonista kome dobri poznavaoci muzike predviđaju blistavu karijeru, od 14. godine živi sam u Beogradu, a svaki raspust u rodnom gradu provodi radno. Svira na jednom kraljevačkom splavu, za svoj gušt ali i školovanje.

Dok se njegovi vršnjaci kupaju u bazenima i provode na moru, Vladimir na jednom splavu u centru Kraljeva radi i uvežbava ono što najviše voli.

"Voleo bih da se bavim u životu onim što volim, ako to još može da donese hleb na sto, to bi bilo idealno", kaže učenik srednje Muzičke škole "Kosta Mokranjac" u Zemunu Vladimir Pešić.

Od svog cilja nije daleko iako ima samo 16 godina. U muzičkim krugovima je već poznat kao izvrstan saksofonista.

"Svirao sam sa Ziminom, jednim od deset najboljih saksofonista u Evropi, kao i sa Otom Vrhovnikom", ističe Pešić. 

U Beogradu živi sam od 14. godine.

"U početku je bilo teško, ali su mi pomogli brat i mama, tata je morao da se vrati da radi. Polako, malo po malo, prilagodio sam se", kaže mladi saksofonista. 

Vladimir živi ali i razmišlja drugačije i od svojih drugova u Kraljevu.

"Ja ne volim da se odvajam od drugih ali uvek znam odakle sam i iz koje porodice", objašnjava Pešić.

Dobri poznavaoci muzike predviđaju mu blistavu karijeru. Otvorena su mu i vrata za školovanje u inostranstvu i zato se ne opušta čim školska zvona oglase raspust.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи