Do kraja avgusta znaće se lokacije za jeftine stanove u Beogradu

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će do kraja avgusta biti definisane lokacije za izgradnju jeftinih stanova u Beogradu za pripadnike snaga bezbednosti.

"Menjali smo lokacije za jeftine stanove u Beogradu, pošto su rađene mnoge ankete. Za Beograd još nisu definisane tačne lokacije. Jesu za Niš i Vranje i to počnjemo prvo da radimo", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Kaže da su potpisani ugovori o projektovanju sa CIP-om i da očekuje da će uskoro početi potrebne procedure za početak gradnje u Nišu i Vranju.

"Za Beograd ćemo na sledećoj sednici, a to je najkasnije krajem avgusta, imati definisanu lokaciju", dodala je Mihajlovićeva.

Ranije je najavljeno da će u okviru prve faze gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti radovi početi najkasnije do septembra.

Do kraja 2019. biće završena prva faza u kojoj će biti izgrađeno 1.578 stanova, a radovi će početi prvo u Vranju i Nišu.

Prva faza izgradnje će početi u šest gradova, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu, a prirodata je i Sremska Mitrovica. Ukupno će biti napravljena 5.203 stana. 

Čestitka zaposlenima u građevinarstvu 

Mihajlovićeva je čestitala svim zaposlenima u građevinarstvu 8. avgust, Dan građevinara Srbije i poručila da je ta oblast jedan od pokretača privrednog rasta. 

Naajavila je da će sa novim investicionim ciklusom, koji kreće iduće godine,  biti još više posla za naše građevinare.

Srbija je na 10. mestu u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, ima više od 28.000 aktivnih gradilišta, a građevinarstvo u 2018. beleži rast od 25 odsto i daje najveći doprinos rastu BDP-a, izjavila je Mihajlovićeva.

Kada je reč o "Koridoru 11", do kraja godine imaćemo, kaže, deonicu od Obrenovca do Preljine završenu i puštenu u saobraćaj.

"Poštovane procedure za rušenje objekta na Pančićevom vrhu" 

Zorana Mihajlović je izjavila da je ministarstvo poštovalo sve potrebne procedure za rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, kao i da očekuje da bude srušen u narednom periodu.

Na pitanje da prokomentariše to što je juče uklanjanje spornog objekta od 1.000 kvadrata na Kopaoniku odloženo pošto nije obezbeđena asistencija policije, Mihajlovićeva je rekla da se i na zahtev lokalnih i republičkih inspektora svako rušenje vrši uz asistenciju policije.

"To je prevencija i u tom smislu Ministarstvo građevinarstva neće izaći samo da ruši nijedan objekat bez potrebne pomoći i asistencije policije, jer nikada do sada to nismo radili. Ja ne želim da ugrozim ni ljude ni opremu“, rekla je Mihajlovićeva.

Kako kaže, rešenja su konačna i taj objekat je nelegalan.

"Nije moje da ja govorim o tome kako druge institucije rade. Ja zaista verujem da institucije u ovoj zemlji funkcionišu i da će sve to da se reši", navela je Mihajlovićeva.

Navela je da je u prethodne dve godine to ministarstvo moralo da sruši 79 bespravnih objekata na područjima nacionalnih parkova Kopaonik, Tara i Đerdap i na Goliji.

MUP je inače u odgovoru medijima napisao da Ministarstvo građevinarstva nije dostavilo dokaz da je pokušalo da ruši objekat na Pančićevom vrhu bez policije, tj.nije priložilo potpunu dokumentaciju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи