Uskoro nova mobilna aplikacija "Halo beba"

Roditeljima u Srbiji do Nove godine biće dostupna nova mobilna aplikacija "Halo beba", gde će moći da dobiju korisne savete i važne informacije vezane za razvoj, ishranu i negu dece. Aplikaciju prave Unicef i kompanija "Nordeus" u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Predstavnica Unicefa Vesna Savić Đukić nada se da će mobilna aplikacija biti dostupna i pre Nove godine, da će biti besplatna i obogaćena dodatnim informacijama koje su važne za razvoj, ishranu i negu dece, zdravstvene i druge najčešće probleme.

Naglasila je da će biti uspostavljena i elektronska platforma za kontinuiranu edukaciju patronažnih sestara.

Predstavnica telefonskog savetovališta Halo beba Anđelka Kotević naglasila je da će roditelji kao i do sada moći da pozovu telefonom savetovalište, ali da je nova mobilna aplikacija iskorak dalje, da na najčešća pitanja koja muče roditelje u prva tri meseca bebinog života brzo dobiju odgovore.

Direktor Nordeusa Branko Milutinović kaže da se njegova kompanija upustila u ovaj projekat jer je rad patronažnih sestara koje u okviru zdravstvenog sistema funkcionišu u Srbiji Svetska zdravstvena organizacija uvrstila kao preporuku za sve zemlje sveta.

"Njihov rad dodatno možemo da ojačamo mobilnim aplikacijama", naglasio je Milutinović.

Telefonsko savetovalište Halo beba osnovano je 2001. godine uz stručnu pomoć i finansijsku podršku Unicefa. Marija Kuljanin iz Halo bebe kaže da je na početku bilo oko 60 poziva roditelja, a da danas patronažne sestre koje rade u savetovalištu daju 400 do 450 saveta dnevno.

Najviše poziva ima iz Beograd, ali i cele Srbije pa i sveta. Savetovalište radi 24 sata, 365 dana u godini.

Grad Beograd je od samog početka podržao rad Halo bebe, a značaj telefonskog savetovališta istakao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je video porukom pružio podršku njegovoj modernizaciji.

broj komentara 0 pošalji komentar