Godišnjica zločina u Starom Grackom

Pre 19 godina u Starom Grackom kod Lipljana albanski teroristi mučki su na polju ubili 14 srpskih žetelaca.

Za taj zločin do danas niko nije odgovarao. Unmik je započeo istragu, pa je predmet predao Euleksu koji je obustavio istragu pod obrazloženjem da nemaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Porodice, meštani, politički predstavnici Srba, okupiće se danas u Starom Grackom da se zločin ne zaboravi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštio je da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su masakrirani nevini ljudi, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

Đurić zahteva od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini da prekinu zaveru ćutanja o zločinima.

U večernjim satima pre 19 godina, 23. jula 1999, u polju pored sela Staro Gracko, nedaleko od Lipljana na Kosovu i Metohiji, ubijeno je 14 Srba, meštana tog sela, dok su sakupljali žito. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво