Šta očekuje Beogradski univerzitet u novoj akademskoj godini

Svečanom akademijom, danom zadužbinara, uručenjem nagrada najboljim diplomcima i mladim naučnicima, izložbama i međunarodim konferencijama Univerzitet u Beogradu će tokom septembra obeležiti 210 godina postojanja. A šta 100.000 studenata koji se na njemu školuju mogu da očekuju u novoj akademskoj godini?

Sa novom akademskom godinom, mnogi fakulteti i univerziteti dobijaju novo rukovodstvo. Univerzitetu u Beogradu Studentski parlement je značajan partner, kaže profesorka Popović.

"Studenti su godinama već vrlo aktivni na pripremi novog Zakona o studentskom organizovanju, koji uključuje u sebe i određene aspekte studenstkog standarda. I verujem da ćemo tu zajedno moći da uradimo što šta vezano ne samo za studentski standard već i za preispitivanje Bolonjskog procesa. Da se dođe do znanja koje će se i zadržati. Znači, nije cilj studiranja diploma, nego znanje koje će obezbediti osposobljenost za radno mesto i u tom smislu ćemo raditi da unapredimo Bolonju", kaže prof. Ivanka Popović, prorektorka i buduća rektorka Univerziteta u Beogradu.

Za bolji položaj na stranim rang listama, važne su i međunarodne konferencija koje naši fakulteti organizuju. O tome šta čeka njenog naslednika na mestu prorektora za međunarodnu saradnju kaže:

"To pokazuje angažovanost naših studenata i nastavnika, a verujem i da mog naslednika čeka taj prelaz – Srbija menja status iz partnerske u programsku zemlju i to imam određene posledice na to kako će se Erazmus programi sprovoditi u Srbiji na srpskim univerzitetima, odnosno koji programi će biti dostupni u sledećem periodu", ističe profesorka Popović.

Na kojoj će se poziciji ove godine naći naš najveći i najstariji univerzitet, koji brojnim konferencijama obeležava 210 godina postojanja, znaće se sredinom avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво