Seoski dom kulture "udomio" strelce

Selo Mesarci u opštini Vladimirci, sigurno je jedno od retkih sela u Srbiji koje ima streljanu. U Domu kulture koji je obnovljen početkom godine, osnovan je klub koji je za decu iz tog i oklonih mesta postao prava atrakcija.

Talentovani mladi strelci Zlatomir i Nevena Marković iz Novog Sela vešto i precizno pogađaju metu. Pucanje iz vazdušnog pištolja i puške prethodnih godina vežbali su na tavanu kuće, a od nedavno treniraju u novoj streljani u seoskom Domu kulture.

"Trenirali smo na tavanu kod čiče, kod njegove kuće, moj brat isto trenira, uslovi su ovde ekstra, sto puta je bolje nego pre", kaže Nevena.

Njen brat ističe da sada ima mnogo bolje uslove za trening.

"Treniram ovde na deset metara, sada ćemo uspeti mnogo veće rezultate da dobijamo", uveren je Zlatomir.

Meta je pet, a strelaca znatno više. Pravila igre, i držanje puške, brzo su savladali i novi članovi kluba.

"Bitna je koncentracija , i pravila igre su samo da se dobra grupa napravi. Inače mi dobro ide", pohvalio se Filip Kostić iz Mesaraca.

Nemanja Tomić iz Beljina je u streljanu došao zbog društva.

"Zanimljivo mi je samo zato što mi je drug tu od prvog do četvrtog razreda, teško mi je bilo da pucam sa leve ruke, nije moglo. Trener mi je pomogao da pređem na desnu, navikavam se polako", kaže Nemanja.

Tri puta sedmično, na trening u Mesarce dolaze i dece iz okolnih sela koja do sada o ovom sportu nisu mnogo znala.

"Sport je veoma neobičan, a dece koliko ima, potrudićemo se da ih sve zainteresujemo, da dolaze, da probaju. Pa sad, ko ostane, ostane. Uspešni će ostati, oni koji nisu završiće u nekom drugom sportu", naglašava trener Ljubiša Jovanović.

Nebojša Cvetković iz Mesaraca ukazuje da je Dom kulture za selo i za streljački klub ''Sava Mesarci'' postao svojevrsna atrakcija u kojem se deca okupljaju.

"Ima svoju svrhu za šta je rađen, za šta smo renovirali, jer to je bila jedna rupa koja je zarasla", napominje Cvetković.

Mladi strelci do sada su postizali zapažene rezulatate na brojnim takmičenjima. Uz novu streljanu, medalja i pehara će kažu, sigurno biti znatno više.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво