Đorđević posetio decu u odmaralištu u Baošićima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa ministrom za rad i socijalno staranje Kemalom Purišićem u Crnoj Gori, gde su razgovarali o bilateralnim odnosima dve države, ocenivši da se oni u oblastima rada, zapošljavanja i socijalne politike, kreću uzlaznom putanjom. Tokom posete Đorđević je obišao i decu u odmaralištu u Baošićima.

Tokom susreta, Zoran Đorđević i Kemal Purišić su razgovarali o unapređenju saradnje, trenutnoj situaciji na tržištu rada dveju država, sa akcentom na mogućnostima za jačanje regionalne promocije zapošljavanja i obezbeđenja kvaliteta radnih mesta, unapređivanja pristupa tržištu rada i radne mobilnosti radnika, i podršci socijalnom osnaživanju osetljivih grupa.

"Ministar Đorđević je tokom posete Crnoj Gori obišao i decu koja borave na oporavku u dečijem odmaralištu, Krista Đorđević" Crvenog krsta Srbije u Baošićima", saopštilo je resorno ministarstvo.

Tom prilikom, ministar je razgovorao sa decom, volonterima i domaćinima iz Crvenog krsta Srbije, i prisustvovao aktivnostima, radionicama i školicama koje u ovom odmaralištu organizuju mladi volonteri Crvenog krsta.

Deca iz Crvenog krsta Ćićevac su izvela pobedničku predstavu sa ovogodišnjeg 5. festivala pozorišnih predstava koji za cilj ima promociju humanih vrednosti, smanjenje nasilja među mladima i promociju tolerancije.

Značaj ovog odmarališta je veliki, posebno zato što su deca koja borave u kampu iz grupe korisnika narodnih kuhinja, korisnika humanitarne pomoći, deca bez roditelja, deca iz udaljenih seoskih sredina i sa područja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Boravak dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima je kao i prethodnih godina podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zahvaljujući tome, deca iz 29 opština dobila su priliku da se rekreiraju u smenama od po 10 dana. Svaku grupu čini između 250 i 300 dece, uzrasta od 7 do 14 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво