"Beograd na vodi" – Useljavaju se prvi stanari, Savski trg čeka uređenje

Porodica Timotijević poslednja se islelila iz Savskog amfiteatra, čime je završeno raseljavanje porodica koje su živele na savskoj obali. Nadležni najavljuju da bi do kraja godine moglo da počne uređenje Savskog trga ispred stare Železničke stanice i izgradnja Centralnog parka.

Dok se prvi stanari useljavaju u zgrade "Beograda na vodi", poslednja porodica iselila se iz Savskog amfiteatra. Ivan Timotijević je tri godine vodio spor sa gradom. Pre dva dana adresu iz Savamale zamenio je novom, na Vračaru.

"Oni su meni dali ono što sam tražio preko suda i advokata. Ja nisam mogao da tražim vlasništvo zato što je zemlja države, sada grada, mi smo tražili stanarska prava i oni su mi to dali", rekao je Ivan Timotijević.

Na osnovu prava koje su imali, stanarskog ili vlasničkog, nove stanove dobilo je još 237 porodica iz Savamale i Bare Venecija. Nadležni traže rešenje i za vojne porodice koje žive u hotelu "Bristol".

"Sva vojna lica biće u dogovoru države i Grada rešena, u smislu da će dobiti stanove i to se radi zajedno sa vojskom", kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Pre tri godine počeli su radovi na obali Save. Pre sedam dana zvanično je završena prva faza. Najavljena je rekonstrukcija ali i izgradnja novih ulica o trošku investitora.

"Do kraja godine, najkasnije početkom sledeće, počinje izgradnja Savskog trga ispred stare Železničke stanice, gde će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, pored toga počinje da se pravi Centralni park na dva hektara, koji će biti najveći park", rekao je Vesić.

Radovi su najavljeni i na novobeogradskoj strani. Arhitektonski konkurs je završen, čekaju se ponude investitora.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво