Stalni posao u MUP-u za 451 diplomca KPA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je za godinu i po dana 451 diplomac Kriminalističko-policijske akademije primljen u stalni radni odnos, kao i da je to najveći broj do sada i predstavlja ispunjenje obećanja da će svi oni koji potpišu ugovor sa MUP-om dobiti posao. Ističe da će novi pripadnici MUP povećati bezbednost građana.

Urađeno je i više, pa su zaposleni oni koji su policijsku akademiju završili i pre nekoliko godina, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Ministar je, nakon svečanosti povodom uručenja rešenja za prijem u stalni radni odnos u MUP-u diplomiranim studentima Kriminalističko-policijske akademije, istakao da se zapošljavanje vrši u skladu sa potrebama MUP-a.

Dodao je i da je akademija ustanova otvorenog tipa, koju može da upiše i 500, hiljadu studenata, ali, kaže ministar, on ne može sve da ih zaposli.

"Primljeni su oni za kojima MUP ima potrebu, ali nije realno da će svako ko završi Akademiju imati garantovan posao", rekao je Stefanović.

Istakao je da su svi oni koji su posao dobili u stalnom radnom odnosu.

Stefanović je poručio da se primljeni u MUP sada nalaze u službi svih građana Srbije i da su svetla tačka MUP-a i cele zemlje.

Stefanović je obraćajući se diplomcima, kojih je na svečanosti bilo 272, kazao da ne postoji veće zadovoljstvo za njega kao ministra od prisustva započinjanju karijere mladih pripadnika MUP-a.

Ministar je rekao da je za godinu i po dana u MUP primljeno 456 onih koji su završili Kriminalističko-policijsku akademiju, 521 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i 96 vatrogasaca.

"Više od hiljadu novih pripadnika MUP-a će, siguran sam, povećati bezbednost građana Srbije", rekao je Stefanović.

Naveo je da je posao pripadnika MUP-a više poziv, jer zahteva ogromnu odgovornost i maksimalnu posvećenost.

Poručio je mladim diplomcima da od sada rade u službi svih građana, da treba da budu svakom na usluzi i da postupaju po zakonu.

Kako je naveo, ispred njih je težak put, ali i put velike zahvalnosti svih onih kojima kroz karijeru budu pomagali.

Među 272 diplomaca nalazi se i 96 vatrogasaca, a njima je Stefanović poručio da su dragoceni i da se nalaze među najhrabrijima u Srbiji.

Dodao je i da su vatrogasci deo MUP-a kojima se svi najviše obraćaju budući da direktno utiču na spašavanje života.

Najuspešnijih devet studenata je lično od ministra primilo rešenja za prijem u stalni radni odnos, a jedan od njih, Bojan Čeković u ime studenata je dao obećanje da će svojim radom i zalaganjem svi zaposleni opravdati poverenje i poštovati pravila službe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво