Vlasnik "Hendija" obećava da će uplatiti sve što duguje porodiljama

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević potvrdio je da je obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme "Hendi tel" kako bi se pronašlo rešenje za trudnice i porodilje čije su radne knjižice ostale u toj firmi, koja je ugašena 31. maja.

U četvrtak je obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme "Hendi tel" radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja za trudnice i porodilje, čije su radne knjižice ostale u firmi koja je ugašena 31. maja.

Ugovori o radu zarobljeni su u direkciji firme u kojoj nikoga nema od 15. juna. Ostalim zaposlenima uručeni su otkazi o radu i oni primaju naknadu za nezaposlene ili su našli novi posao.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je vlasnik voljan da reši njihov status.

"Mi smo imali sreće jer je vlasnik firme došao u Srbiju iako je direktor firme pobegao, on je preuzeo nadležnosti na sebe i javio se inspekciji rada. Rekao je da će da uplati sve što duguje porodiljama, i da će izmiriti sve dugove i rešiti radno-pravni status za svih 236 radnika u narednom periodu. Mi ćemo to da pratimo i da reagujemo ako bude nekih problema", rekao je ministar Đorđević. 

U razgovoru za RTS, ranije danas Đorđević je rekao da je u ranijoj inspekciji utvrđeno da je bilo 736 zaposlenih, a juče ih je bilo 291, od kojih 20 porodilja.

Ističe da je važno da ljudi koji rade u privatnim firmama jave na vreme kada vide da postoji naznaka da će biti problema, kako bi inspekcija izašla na teren.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво