Banja Vrujci razvojna šansa za opštinu Mionica

Zbog blizine Beogradu, termalne vode i lekovitog blata, Banja Vrujci podno Suvobora, je među najposećenijim u Srbiji. Vrujci su razvojna šansa Mionice, mogli bi da privuku još veći broj turista, pa su u lokalnoj samoupravi rešeni da investiraju u infrastrukturu banje.

U Banji Vrujci trenutno boravi oko 6.000 turista. U avgustu se očekuje duplo veća poseta. Banja je biser Srbije koji treba negovati i sačuvati, ocenjuju gosti iz Beograda i Novog Sada.

Sa nekoliko otvorenih, i jednim zatvorenim bazenom u hotelu "Vrujci", banja je je postala mesto u koje se gosti rado vraćaju.

Mlade privlači termalna voda a starije lekovito blato i velnes centar. U banjskom ambijentu, posebno ovih letnjih dana, svi uživaju.

"Dolazimo konstantno četiri godine. Ovde smo našli tri u jedan. Prvo smo našli zdravlje. Drugo, našli smo predivnu prirodu, značajna mesta oko Banje Vrujci i Mionice. Ima šta da se vidi i naravno što je najbitnije za nas su ljubazni domaćini", kaže jedna građanka

Otvoreni bazeni su protočni ali se svako veče prazne i dezinfikuju. Hotel "Vrujci", leti a takođe i zimi, spada među najposećenije banjske hotele.

"Ono što je jako važno da smo u okruženju sa poljoprivrednim domaćinima napravili ugovore. Oni nama proizvode hranu koja je bez pesticida, organska. Stvaramo jednu priču da imamo zdravu hranu i zdravu trpezu", kaže direktor hotela "Vrujci" Milijan Vasić.

Vrujci su razvojna šansa ovog kraja. Da bi privukli još veći broj turista u Mionici su odlučili da značajnije investiraju u infrastrukturu banje. U tim namerama imaće i podršku države, koja već izgradnjom auto-puta pomaže razvoj ovog kraja.

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, objašnjava da je država u proteklih nekoliko godina puno uradila na razvoju turizma, a posebno kada je u pitanju banjski turizam.

"Banja Vrujci je već postala omiljena destinacija velikog broja turista imajući u vidu da je prošle godine bila jedna od rekordnih. Trenutno se gradi jedan od najvećih akva parkova u Srbiji što znači da polako postajemo i atraktivna destinacija za investitore. Ako tome dodamo završetak auto-puta Beograd-Čačak i na neograničen resurs kada je u pitanju voda, Banja Vrujci sasvim sigurno ide ka vrhu kada je u pitanju banjski turizam u Srbiji", dodaje Janković.

Auto-put omogućiće da se do Banje Vrujci dođe brže i lakše, naglažava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom nedavne posete ovom kraju. Najavio je veće ulaganje države u Mionicu i Banju Vrujci. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво