Takmičenje učeničkih kompanija, šansa za primenu ideja

Najbolje učeničke kompanije Evrope naredna tri dana pokazaće u Beogradu po čemu se odvajaju od drugih kompanija svojih vršnjaka. Najbolji će biti nagrađeni, a moguće je da njihove ideje budu i primenjene.

Na ovom prvenstvu Srbiju predstavlja Učenička kompanija "Gruv strit" Pete ekonomske škole iz Beograda.

"Mi se bavimo proizvodnjom narukvica sa kjur kodom namenjenim osobama koji su hronični bolesnici ili imaju neki ozbiljni zdravstveni problem. Mi unosimo podatke tako da u slučaju neke nezgode možemo brzo da reagujemo", kaže Teodora Ivanović.

Tu je još 39 timova iz 37 evropskih zemalja.

"Važno je da budemo ovde, jer predstavljamo svoje ideje, svoju zemlju. Pokazaćemo kako planeta može da ima više zelenila", ističe Dio Val iz Portugalije.

Ministarstva prosvete, privrede, omladine i sporta omogućila su predstavljanje najboljih mladih inovatora i preduzetnika.

"Ta prestižnost i činjenica da ste napravili učeničku kompaniju koja je na evropskom nivou kvalitetna daće vam, nadamo se, mogućnost i želju da pokrenete sopstveni biznis", poručuje Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije "Dostignuća mladih u Srbiji".

"Po meni su svi već pobednici samom činjenicom da su ovde i da predstavljaju inovaciju u svojim idejama, želji, u svojim snovima da naprave celokupno društvo, Evropu, svet boljim", ističe ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Beograđani će sutra na Obilićevom vencu, na Sajmu kompanija, moći da vide po čemi su specifične učeničke kompanije, kakve proizvode i usluge nude.

broj komentara 0 pošalji komentar