Veće kazne za one koji ne poštuju bonton stanovanja u Pančevu

Novi nacrt odluke o opštim pravilima kućnog reda utvrđuje nova pravila ponašanja u urbanim sredinama u Pančevu. Za sve vlasnike stanova koji se ne pridržavaju novih propisa kazne će biti i do četiri puta veće nego do sad.

Pančevci su dobili novi bonton ponašanja u kojem ima i dosta starih odredbi kojih se nisu pridržavali. I do sad je bilo zabranjeno sušenje veša na terasi koja je vidljiva sa ulice, nije bilo dozvoljeno skladištenje starih predmeta na balkonima koji narušavaju izgled zgrade, kao ni trešenje tepiha i mrva.

Novost je da su propisane kazne za ove prekršaje bile dve i po hiljade, a sada su deset hiljada dinara.

Pančevci nemaju ništa protiv kazni, ako se na drugi način ne može rešiti problem. Međutim, smatraju da se time neće ništa postići jer ljudi treba da shvate da se i na javnom mestu treba ponašati pristojno kao i kod kuće i da je važno i vaspitanje od malih nogu jer jedino to može doprineti kulturi jednog naroda.

I po novoj odluci o komunalnom redu kažnjavaće se svi kojima curi klima uređaj, a i saksije za cveće na balkonima moraju biti dobro osigurane i ne smeju propuštati vodu prilikom zalivanja.

Novost je da su sad roditelji odgovorni za svoju decu koja u toku kućnog odmora prave buku u dvorištu ili stanu.

"Nije dozvoljeno skakanje, vikanje, puštanje glasne muzike, igranje loptom kako u stanu, tako i u neposrednoj blizini objekta u toku kućnog odmora. Svaka zgrada je dužna da ima svoju tablu za obaveštenja, a na kojoj će biti i odluka o izboru upravnika, spisak stanara sa članovima porodice i odluka o kućnom redu. Po prijavi građana komunalna inspekcija i komunalna policija su nadležne za sprovođenje i poštovanje kućnog reda", kaže Vanja Rakidžić, Rukovodilac unutrašnje kontrole Gradske stambene agencije u Pančevu.

Nove odluke o kućnom redu trebale bi da doprinesu lepšem izgledu grada, ali teško da će se to postići iako se građani budu pridržavali svih novih odredbi zakona, ako se ne obnove fasade na starim zgradama koje ugrožavaju i bezbednost pešaka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво