Obezbeđen smeštaj za đake u Španiji, organizator nije platio aranžman

Grupi od 106 učenika treće godine Devete beogradske gimnazije preseo je odlazak na letovanje. Jutros su stigli u špansko letovalište Ljoret de Mar na odmor, ali nisu mogli da uđu u hotel gde je trebalo da budu smešteni. U međuvremenu, đacima je obezbeđen smeštaj. Povratak dece u Srbiju očekuje se u subotu.

Đaci su krenuli preko agencije "B2R" iz Beograda koja nije platila smeštaj. Turistička inspekcija vrši vanrednu kontrolu agencije.

Kako je za RTS rečeno iz turističke inspekcije, za decu je obezbeđen smeštaj. Povratak u Srbiju, kažu, očekuje se sutra.

Iz turističke agencije međutim nisu hteli da kažu zašto je došlo do problema.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da organizator putovanja nije platio aranžman, tako da deca nisu mogla da uđu u hotel.

"Trenutna situacija je takva da roditelji non-stop zovu, što je normalno", rekla je pomoćnica ministra.

Prema njenim rečima, agencija ima licencu kao organizator putovanja i ima garanciju putovanja. 

"Niko ne preporučuje niti je to moguće da se odmah vrate, jer se radi o dva autobusa, o dva vozača koji moraju da uspoštuju tih devet sati da ne voze, tako da u tom smislu ne mogu da autobusi krenu nazad", kaže Vera Božić Trefalt.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 17:15)
Goca [neregistrovani]

ekskurzija

Sta je sa profesorkom koja je organizovala, kako je moguce da su djaci iz nekoliko gimnazija na ekskurziji a da direktor nije upoznat. Svi su tu dobili pare a dzaci su izvisili

(subota, 14. jul 2018, 08:48)
anonymous [neregistrovani]

Sta se radi

Daj neka Vlada plati deci aranzman a oni neka se ganjaju sa agencijom To su ipak medjunarodni odnosi u nekom smislu pa treba Vlada da stoji iza nasih ljudi Nego kako

(subota, 14. jul 2018, 08:29)
Ned [neregistrovani]

komentar

Koliko Srbija ima tih turističkih inspektora i šta oni rade???Svaka škola koja organizuje i ovakav ne formalni put i letovanje neka prijavi pored policije i Turističkim inspektorima put i letovanje pa neka se proveravaju stanja,drugačije ne ide.Turistički inspektori valjda govore Engleski jezik pa neka oni stupe u kontakt sa ino partnerima.

(subota, 14. jul 2018, 08:07)
anonymous [neregistrovani]

Vozači

Srbija - Španija sa jednim vozačem po autobusu?
Pa da li su oni normalni???

(subota, 14. jul 2018, 07:29)
anonymous [neregistrovani]

Pa zar je u danasnje vreme

komunikacije tako nesto moguce, svi se hvale sa internetom to je ono kao slepi vodja a svi za njim.

(subota, 14. jul 2018, 06:24)
Milojko Maljković [neregistrovani]

Vlasnika odmah u zatvor

U normalnoj drzavi vlasnik u zatvor,drzava plati aranzman i rasproda imovinu vlasnika agencije.Vlasnik agencije u zatvoru neka onda prica koliko voli Srbiju i demokratiju.

(subota, 14. jul 2018, 03:08)
Petar [neregistrovani]

Prevara

To je klasicna prevara, drumsko razbojnistvo. Uzmemo vam pare i nikom nista. To se mora osigurati na neki nacin nekom hipotekom izkoje bi se to moglo naplatiti i naravno obezbijediti zatvorske kazne za odgovorne - vlasnika i direktora agencije.

(subota, 14. jul 2018, 02:19)
dannyfischer [neregistrovani]

na zalost

srbija je puna ovakvih biznisa i biznismena... pravno jos neuredjena.. za ovo burazeru jedno 8-10 god zatvora pa se razmisljaj sta si radio...
tako se to radi za prevare i obmane... plus svih 106 djaka i osoblje po privatnoj tuzbi za stres traumu izgubljeno vreme depresiju razocaranje novac...