Obezbeđen smeštaj za đake u Španiji, organizator nije platio aranžman

Grupi od 106 učenika treće godine Devete beogradske gimnazije preseo je odlazak na letovanje. Jutros su stigli u špansko letovalište Ljoret de Mar na odmor, ali nisu mogli da uđu u hotel gde je trebalo da budu smešteni. U međuvremenu, đacima je obezbeđen smeštaj. Povratak dece u Srbiju očekuje se u subotu.

Đaci su krenuli preko agencije "B2R" iz Beograda koja nije platila smeštaj. Turistička inspekcija vrši vanrednu kontrolu agencije.

Kako je za RTS rečeno iz turističke inspekcije, za decu je obezbeđen smeštaj. Povratak u Srbiju, kažu, očekuje se sutra.

Iz turističke agencije međutim nisu hteli da kažu zašto je došlo do problema.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da organizator putovanja nije platio aranžman, tako da deca nisu mogla da uđu u hotel.

"Trenutna situacija je takva da roditelji non-stop zovu, što je normalno", rekla je pomoćnica ministra.

Prema njenim rečima, agencija ima licencu kao organizator putovanja i ima garanciju putovanja. 

"Niko ne preporučuje niti je to moguće da se odmah vrate, jer se radi o dva autobusa, o dva vozača koji moraju da uspoštuju tih devet sati da ne voze, tako da u tom smislu ne mogu da autobusi krenu nazad", kaže Vera Božić Trefalt.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво