Nevreme kod Požege i Arilja, poplavljena domaćinstva

Na području Požege u toku dana palo je 40 litara kiše, a najveće padavine bile su na području Gorobilja gde su neka domaćinstva poplavljena. Kod Arilja najviše pogođeno mesto Virovo. Razmatra se uvođenje vanredne situacije.

Nešto više od jednog sata nad Požegom kao da je padala monsunska kiša. Najviše padavina zabeleženo je u Gorobilju, gde se sručilo čak 70 litara po kvadratnom metru.

Bujični potoci prerasli su u reke koje su napravile ogromnu štetu u pojedinim domaćinstvima.

Obilna kiša aktivirala je i klizišta. Zbog toga će do jutra još nekoliko domaćinstava ostati odsečeno, kada će mehanizacija moći da otkloni posledice vodene stihije.

Policija skreće pažnju na opreznu vožnju, jer obilne padavine i bujični potoci nanesu velike količine zemlje i kamenja, a uz aktiviranje klizišta, učestali su i odroni.

Na području opštine Arilje, najviše je pogođeno Virovo.

Zbog razmera šteta u ove dve opštine planiraju proglašenje vanredne situacije u mesnim zajednicama koje su danas bile na udaru elementarne nepogode.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 15. jul 2018, 12:55)
anonymous [neregistrovani]

Ne diraj prirodu

Dragi zemljani, ne dirajte prirodu,ne odredjujte vi njoj pravila. Sve sto ste vi njoj sa,, modernom'' tehnologijom unistavali decenijama,ona nama vrati za pet minuta. Da se manemo nuklearki,busotina,odlaska u svemir... Pustimo prirodu i ona ce nas.

(petak, 13. jul 2018, 22:50)
anonymous [neregistrovani]

Strasno

Pa dokle vise?? Cim padne jaca kisa odmah poplave, to se ranije nije desavalo!