Krkobabić: Neophodna nova politika regionalnog razvoja

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić navodi da je neophodno što pre definisati novu politiku ravnomernog regionalnog razvoja koja bi smanjila sve nejednakosti regiona, a istovremeno pospešila njihovo individualno razvijanje i karakteristične osobenosti.

Milan Krkobabić je tokom posete Zlatiborskom i Raškom upravnom okrugu rekao da koncept razvoja zadrugarstva ima opštenarodni značaj i da bez udruživanja za domaćina sa malom parcelom nema boljitka.

"Jedan od osnovnih zadružnih principa je princip neutralnosti – političke, nacionalne, verske i rasne" istakao je ministar, a navodi se u saopštenju.

Krkobabić je na sastanku u opštini Prijepolje sa rukovodstvom okruga i saradnicima, a u okviru predstavljanja ovogodišnjeg Programa sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, podsetio da je prošle godine udruživanje "na pravi način vraćeno u Srbiju" i da je ove godine za te namene odvojeno novih 825 miliona dinara čime će biti, kaže, potpomognut rad do 70 zadruga i formiranje prvih složenih zadruga na ovim prostorima.

U radnoj poseti sa ministrom bio je i narodni poslanik i predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić.

Zukorlić je rekao da ukoliko se ne pokaže da je "čovek sa svojom porodicom najvažniji, sve ostale priče gube smisao".

"Tamo gde je zajedništvo tamo je prosperitet", poručio je Zukorlić i dodao da je pravi izbor da vlast konsultuje nauku i da je to jedini put do boljitka.

Prisutnima se obratio i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU, akademik Dragan Škorić koji je istakao da zadruge treba da budu nosioci razvoja sela.

"Struka i nauka Srbije voljne su da pomognu u stvaranju nove ere srpskog sela, da mladi pokušaju da ostanu ili vrate se u svoj zavičaj", naveo je Škorić.

Krkobabić se u toku dana na više lokacija Sjeničke i Tutinske Pešteri susreo sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, predstavio program zadrugarstva i razgovarao o aktuelnim problemima koji muče vlasnike malih gazdinstava, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво