Borba Veličkovića za imovinu, sami protiv kosovskih institucija

Drugi dan, predstavnici kosovske Agencije za privatizaciju pokušavaju da na posedu porodice Veličković u Bresju kod Kosova Polja izvrše katastarsko obeležavanje zemljišta. Tvrde da je reč o imanju nekadašnje fabrike kože. Veličkovići ne dozvoljavaju premer svog zemljišta i traže pravdu.

Na kapiji porodice Veličković, desetak policajaca u pratnji osobe koja se predstavlja kao službenik Agencije za privatizaciju.

Dokumenti porodice Veličković o posedu datiraju s početka osamdesetih godina prošlog veka.

U Agenciji za privatizaciju kažu da je nekadašnja fabrika za preradu kože sa pogonima i u Kosovu Polju privatizovana pre tri godine i da joj pripada plac, pored magistralnog puta, na kome Veličkovići imaju porodičnu kuću i lokal.

"Ja sam ovo kupio, tih sedam ari i 55 kvadrata, ja sam to kupio, nisam dobio, nisu meni dali", priča vlasnik imanja Miroslav Veličković.

Policija danas nije reagovala, a njeni pripadnici juče su zapretili supruzi vlasnika imanja.

"Hoćemo da te hapsimo, rekoh hapsite me. Možete i da me ubijete, ali preko mene samo mrtve možete da prođete u dvorište, žive ne", kaže Slavica Veličković.

U porodici Veličković kažu da imaju najavu da će administracija u Kosovu Polju dozvoliti visoku gradnju duž jednog dela puta.

Imanje Veličkovića i još dve srpske porodice jedina su koja uz jedan deo puta u Bresju nisu prodata.

"Mnogi su do sada dolazili i pitali i nudili stvarno neverovatnu cenu, međutim, ne", dodaje Miroslav.

Veličkovići pozivaju sve koji mogu da pomognu i ističu da nisu jedini kojima pokušavaju da preko privatizacije otuđe privatno imanje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво