Borba Veličkovića za imovinu, sami protiv kosovskih institucija

Drugi dan, predstavnici kosovske Agencije za privatizaciju pokušavaju da na posedu porodice Veličković u Bresju kod Kosova Polja izvrše katastarsko obeležavanje zemljišta. Tvrde da je reč o imanju nekadašnje fabrike kože. Veličkovići ne dozvoljavaju premer svog zemljišta i traže pravdu.

Na kapiji porodice Veličković, desetak policajaca u pratnji osobe koja se predstavlja kao službenik Agencije za privatizaciju.

Dokumenti porodice Veličković o posedu datiraju s početka osamdesetih godina prošlog veka.

U Agenciji za privatizaciju kažu da je nekadašnja fabrika za preradu kože sa pogonima i u Kosovu Polju privatizovana pre tri godine i da joj pripada plac, pored magistralnog puta, na kome Veličkovići imaju porodičnu kuću i lokal.

"Ja sam ovo kupio, tih sedam ari i 55 kvadrata, ja sam to kupio, nisam dobio, nisu meni dali", priča vlasnik imanja Miroslav Veličković.

Policija danas nije reagovala, a njeni pripadnici juče su zapretili supruzi vlasnika imanja.

"Hoćemo da te hapsimo, rekoh hapsite me. Možete i da me ubijete, ali preko mene samo mrtve možete da prođete u dvorište, žive ne", kaže Slavica Veličković.

U porodici Veličković kažu da imaju najavu da će administracija u Kosovu Polju dozvoliti visoku gradnju duž jednog dela puta.

Imanje Veličkovića i još dve srpske porodice jedina su koja uz jedan deo puta u Bresju nisu prodata.

"Mnogi su do sada dolazili i pitali i nudili stvarno neverovatnu cenu, međutim, ne", dodaje Miroslav.

Veličkovići pozivaju sve koji mogu da pomognu i ističu da nisu jedini kojima pokušavaju da preko privatizacije otuđe privatno imanje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jul 2018, 23:09) - anonymous [neregistrovani]

Ljudi prepusteni sami sebi, na milost i nemilost

A sta kaze drzava Srbija ?