EPS apeluje na socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovate

"Elektroprivreda Srbije" je pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

"EPS nema mogućnosti da socijalno ugroženim građanima pomogne, osim na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je usvojila Vlada Srbije", navodi se u saopštenju.

Potrebno je da se socijalno ugroženi građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.

"'Elektroprivreda Srbije' nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je EPS do sada u više navrata apelovao na socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2017. godini koristilo je oko 70.000 domaćinstava mesečno.

U saopštenju se navodi primer da je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je Miroslavu Stojanoviću iz Jelašnice kod Niša u aprilu upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije za dug od 22.000 dinara, a da je na današnji dan taj dug dostigao 35.000 dinara.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jul 2018, 13:23)
Ana [neregistrovani]

Kako su pošteni

U zamisli 35 000 dinara!A šta cemo sa hiljadama i hiljadama evra dugovanja raznoraznih neznamkakodaihnazovem.Nego udri po sirotinji! Ali iznenadio ih covek,ubiose,pa se sad peru sami od sebe...

(sreda, 11. jul 2018, 18:38)
Jovan [neregistrovani]

Srbijo žalosna si !!!

Koliko je u Srbiji ovakvih slučajeva ,gde je humanost ,nego odmah seci pa sad žale.