Stefanović: Nastavićemo sa investicijama u opremanje graničnih prelaza

Pripadnici granične policije neumorno rade 24 sata dnevno kako bi zaštitili bezbednost građana i omogućili efikasniji prelaz granice, poručio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na prelazu Batrovci.

"Trudimo se da svima onima koji žele da uđu u našu zemlju omogućimo što efikasniji prolaz, ali obavljamo i kontrolu koja će zaštiti našu zemlju od unošenja narkotika, šverca oružja ili ilegalnih migracija. Hoćemo u saradnji sa policijama drugih država da pokažemo da je Republika Srbija pouzdan partner", rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je prošle godine kroz granični prelaz Batrovci prošlo gotovo sedam miliona putnika, što pokazuje koliko posla imaju policijski službenici, saopštio je MUP.

Govoreći o suzbijanju kriminala, Stefanović je rekao da policija na ovom graničnom prelazu ima dobre rezultate u zapleni narkotika i da je samo prošle godine zaplenjeno oko 65 kilograma droge, od čega dva kilograma heroina što je, kako je ocenio, jedan od boljih rezultata na graničnim prelazima.

Ministar je pohvalio saradnju na polju otkrivanja najtežih krivičnih dela između policijskih službenika i kolega iz carine i drugih bezbednosnih službi.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti sa investicijama koje će omogućiti da granični prelazi budu još opremljeniji, što će doprineti boljim uslovima rada granične policije.

Granični prelaz Batrovci ima sve neophodne uslove za rad policijskih službenika, istakao je ministar ali je dodao da uvek postoji način da se ti uslovi unaprede kroz izgradnju novih kapaciteta na prelazu.

"Na taj način želimo da damo podstrek i podršku kolegama iz granične policije da svoj posao rade još bolje. Trudićemo se da budemo još efikasniji i da pokažemo građanima Srbije da je policija uvek uz njih", zaključio je Stefanović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jul 2018, 08:42)
Nevena [neregistrovani]

Ulaganje

Najbitnije je da nema dugih zadrzavanja za ljude koji prelaze nase granice,zato je potrebno i veoma neophodno ulaganje na svaki moguci nacin

(četvrtak, 12. jul 2018, 08:33)
miroslav [neregistrovani]

podrska

Naravno da tako treba i da to doprinosi vecoj i boljoj bezbednosti gradjana Srbije.

(četvrtak, 12. jul 2018, 07:52)
ana [neregistrovani]

ana

Sve cestitke na trudu da se zemlja i gradjani sto bolje obezbede i spreci ulazak kriminalaca, droge i oruzja.Veoma je to tezak posao ali ga ministar, policija, carina odlicno obavlja.

(sreda, 11. jul 2018, 16:44)
Ljilja [neregistrovani]

pametno

Ovo je jedan od najbitnijh poteza iz mnogo razloga,ekonomski, bezbednosni,, briga o mladima...

(sreda, 11. jul 2018, 16:01)
anonymous [neregistrovani]

paramonte

To je pametno ulaganja,jer mora da se pazi sta ulazi u Srbiju.

(sreda, 11. jul 2018, 15:19)
Joka [neregistrovani]

Vera

Investicijama u opremanje granicnih prelaza unapredicemo odnose nase zemlje sa ostalim sto je u nasem interesu.

(sreda, 11. jul 2018, 14:52)
Parkica [neregistrovani]

Letnja sezona

Granična policija odlično radi svoj posao, treba imati razumevanja sezona je u punom jeku.

(sreda, 11. jul 2018, 14:41)
Jovana [neregistrovani]

Granica

Pored strucnosti sluzbenih lica na granicnim prelazima saradnja sa drugim institucijama kao i bolje opremanje prelaza kao sto je napomenuo Stefanovic moze mnogo toga da uradi pri ponalazenju narkotika.