"Žene u crnom" izvele performans na Trgu republike

Nevladina organizacija "Žene u crnom", uz podršku umetničkih kolektiva "Škart" i "Dah teatar" i aktivista civilnog društva, održali su večeras scensku akciju "Srebrenica 8372" kako bi na taj način obeležili godišnjicu ratnog zločina u toj enklavi 1995. godine.

Skup na Trgu Republike, koji je pratilo jako obezbeđenje policije, uniformisane i u civilu, protekao je bez incidenata.

Scenska akcija je trajala sat vremena i održana je u potpunoj tišini, a učesnici, njih pedesetak, nosili su transparente sa natpisima "Srebrenica", "Solidarnost" i "Odgovornost".

Njih petnaestak je nosilo i papire sa brojem 8372, koliko se tvrdi da je ubijeno Bošnjaka u masakru u Srebrenici.

Učesnici su potom plato ispred spomenika knezu Mihailu, zasuli laticama cveća.

Skup u znak sećenja na zločin u Srebrenici za sutra uveče je najavila i Inicijativa mladih za ljudska prava, u Pionirskom parku, ispred zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво