Građani prijavljuju štetu posle poplava, nadležnima potrebna pomoć

U Aranđelovcu, čačanskim naseljima i u opštini Ljig, meštani, posle poplava, prijavljuju štetu. Posledice, kažu, ne mogu otkloniti bez pomoći.

Koliko će novca iz budžeta Aranđelovca biti izdvojeno za otklanjanje šteta od poplava, odlučiće odbornici na vanrednoj sednici. Nabujala Kurbušnica poplavila je kuće i industrijske objekte, uništila saobraćajnice. U selima Bosuta i Jelovik voda je odnela mostove i odsekla nekoliko domaćinstava.

Gotovo ista slika i u rudničko-kačerskim selima Dragolj i Trudelj, gde preko nabujalih rečica ka dvadeset domova nema prilaza.

"Mašine su na terenu bukvalno već evo drugi dan i idemo, da kažem, deo po deo, po prioritetima, rešavaćemo i bićemo na usluzi ovom narodu sve dok se ne vratimo u neki normalan život", ističe Milorad Dimitrijević, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Gornji Milanovac.

Iz poplavljenih kuća u nekoliko čačanskih naselja voda se povukla. Građani prijavljuju štetu.

"Radilo se na ispumpavanju vode iz objekata koji su bili pogođeni ovim nevremenom, uklanjanju vlage sušačima, rasporedu sušača po domaćinstvima, kao i na popisu stradale imovine", navodi Ilija Mirosavić, pripadnik Civilne zaštite.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Čačka Bratislav Zečević kaže da će za sada na jednom delu produbiti malo rečno korito, napraviti privremeni bedem.

"Kasnije mora struka da kaže svoje i da se uradi pravi bedem", dodaje Zečević.

Komisije popisuju štetu i u delu opštine Ljig. Najveća je u selu Kozelj, gde je bujica odnela puteve, poplavila domaćinstva i oko pet stotina hektara oranica. Nadležni kažu da im je neophodna pomoć u novcu, građevinskom materijalu i mašinama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво