Nova pravila za tehnički pregled automobila, stroža i skuplja provera

Od sutra počinje tehnički pregled vozila po novim, strožim pravilima, a koštaće od dve do tri hiljade dinara. Uz to, moraće i da se zakaže. Zbog toga su već danima na linijama za tehnički pregled velike gužve.

Glavna novina na tehničkom od sutra je slikanje automobila. Ne možete na liniju tehničkog pregleda doći sa prljavim vozilom. Svaka veća korozija biće evidentirana, a vozila kod kojih je to vidljivo i nebezbedno neće biti registrovana.

Marko Manojlović iz tehničkog pregleda "Deset plus" kaže da postoji pet fotografija, slike sa prednje i zadnje strane, bočne slike i slika kontrolne table.

Cena tehničkog pregleda može varirati od dve do tri hiljade dinara i osiguranja više ne mogu da uz polisu poklanjaju tehnički pregled. Kontolisaće se i izduvni gasovi, ali u naredne tri godine neće biti isključivanja iz saobraćaja jer je to prelazni period.

Manojlović kaže da će izduvni gasovi u naredne tri godine biti kontrolisani.

"Kontrolisaće se stepen izduvnih gasova, da li imate opremu, katalizatore, DPF filtere, ali neće biti eliminišući faktor za tehnički pregled. U naredne tri godine, koliko god da se izmere gasovi, prolazićete tehničke preglede", istakao je Manojlović.  

Svi uređaji na automobilu od brisača do retrovizora moraju biti u funkciji. Razbijeno staklo šoferšajbne može biti razlog zašto će vas vratiti sa tehničkog na zamenu.

Neće se tolerisati ni razne prepravke vozila koje su van standarda. Vozilo ne sme biti u više boja, svi delovi moraju biti u boji karoserije.

U Srbiji ima oko tri hiljade linija tehničkih pregleda i, kako kažu nadležni, to je dovoljno da zadovolje sve potrebe za registracijom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво