Vraćeni autobusi sa 84 putnika, proverava se rad čačanske agencije

Nakon samo sat vremena putovanja, dva autobusa sa 84 putnika koja su sinoć krenula na letovanje u Grčku vraćena su na mesta polaska u Čačak. Aranžman je otkazan zbog duga vlasnika čačanske agencije grčkim partnerima. Turistička inspekcija i čačanska policija proveravaju poslovanje "Džez travela", putnici najavljuju tužbe.

Sve su na vreme platili i očekivali da se već danas okupaju u Egejskom moru. Na put su sinoć krenula dva autobusa, ali su stigla samo do Kraljeva i Kragujevca.

"Umesto putovanja – stres, trauma, šok. Noć užasa", kaže Olgica Radovanović iz Valjeva.

"Samo su rekli da se vratimo, niko ne zna zašto, mi sa malim detetom od dve godine, majka penzioner", priča Katarina Vidić iz Čačka.

Direktor turističke agencije u Čačku tvrdi da su Grci rigorozni u vezi sa rokovima izmirivanja obaveza, a da on nije imao novca na računu, zbog neplaniranih rashoda.

"Bio je dogovor da prime goste, a da ja u toku ove nedelje od novih priliva platim, međutim, kada su autobusi krenuli, posle nekih pola sata javili su se moji grčki partneri koji su mi rekli da neće da prime goste i ja sam zato morao da zaustavim autobuse", kaže direktor agencije Goran Pavlović.

Putnici najavljuju tužbe, a iz inspekcija savetuju da se čuva dokumentacija o aranžmanu.

"Treba da sačuvate ugovor o putovanju, opšte uslove, račune, priznanice i sve ostalo da bismo lakše kompletirali dokazni postupak", kaže Dragica Pavlović, načelnica Turističke inspekcije Niš.

"A ukoliko ne obešteti sve putnike, mi stojimo tu na raspolaganju onako kako smo i garantovali, da iz garancije putovanja isplatimo putnike do kraja", kaže Aleksandar Seničić iz Jute.

Kako RTS saznaje iz Policijske uprave u Čačku, protiv odgovornog lica biće podneta odgovarajuća krivična prijava, jer se sumnja da je sa 96 osoba zaključilo ugovore za letovanje u Grčkoj, od njih naplatilo 1.300.000 dinara, a potom im otkazalo aranžmane.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво