SAD: Ivana Radović, Heroj borbe protiv trgovine ljudima

Državni sekretar Majk Pompeo je na Vidovdan proglasio Ivanu Radović za dobitnicu nagrade Heroj borbe protiv trgovine ljudima, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.

Ivana Radović je koordinatorka tima za istraživanje, razvoj i praćenje politika NVO ASTRA, jedne od vodećih nevladinih organizacija koje rade na polju borbe protiv trgovine ljudima.

Stejt department je u svom godišnjem Izveštaju o borbi protiv trgovine ljudima promovisao Srbiju na Drugi nivo praćenja, u skladu sa rezultatima koje je Srbija učinila tokom 2017. godine na polju prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Ivana Radović je prva dobitnica nagrade Heroj borbe protiv trgovine ljudima iz Srbije.

Nagrada je priznanje za njen rad na jačanju odgovora Srbije na problem trgovine ljudima kroz zagovaranje i direktnu saradnju sa institucijama, pripremu i izradu brojnih izveštaja i priručnika, obezbeđivanje pravne podrške žrtvama trgovine ljudima, kao i rad na istraživanju i proceni ugovora o radu kako bi se obezbedila njihova saglasnost sa zakonskom regulativom.

Ambasada SAD u Beogradu veruje da će njen primer biti inspiracija generacijama koje dolaze a koje će se baviti prevencijom i borbom protiv trgovine ljudima i borbom za pravdu za njene žrtve.

Napori koje je Srbija učinila doveli su je na drugi nivo sistema rangiranja uspeha zemalja na polju borbe protiv trgovine ljudima.

Sjedinjene Američke Države podržavaju cilj Srbije da dospe na prvi nivo do kraja 2022. godine.

Sloboda za žrtve, prevencija trgovine ljudima i dovođenje trgovaca pred lice pravde su krajni ciljevi godišnjeg Izveštaja o borbi protiv trgovine ljudima kao i sveukupne politike Sjedinjenih Američkih Država na tom polju.

Ambasada SAD će nastaviti da sarađuje sa Srbijom u njenim naporima da ostvari zadate ciljeve, i spremna je da pruži pomoć i podršku Vladi Srbije i nevladinim organizacijama koje se bore protiv modernog ropstva. 

Stejt department i Ambasada SAD uputili su najsrdačnije čestitke Ivani Radović i zahvaljuju joj se na radu u borbi za interese žrtava trgovine ljudima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара