Đorđević sa direktorima penzionih fondova bivše SFRJ

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorima fondova, odnosno zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje osnovanih na prostoru država bivše SFRJ na 10. sastanku, koji je ove godine održan u Beogradu.

Đorđević je informisao direktore o uvođenju penzionerskih kartica, planovima i prioritetima Ministarstva u narednom periodu i naglasio da je jedan od važnih projekata resora kojim on rukovodi i izrada socijalnih karata, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Republike Srbije je potpuna digitalizacija i uvođenje e-uprave. Naš cilj, kada je u pitanju digitalizacija i ministarstvo na čijem sam čelu je i formiranje socijalnih karata. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvođenjem socijalnih karata ostvariće funckionalniji sistem rada i na taj način omogućićemo razmenu podataka na bržem i kvalitetnijem nivou, što i jeste naš cilj", rekao je Đorđević.

Susret direktora predstavlja priliku da direktori fondova razmene iskustva, predstave probleme sa kojima se susreću i unaprede saradnju, kako bi njihov rad bio funckionalniji i u interesu svih građana.

Govoreći o projektu penzionerskih kartica, koje će omogućiti najstarijim građanima brojne popuste i olakšice, Đorđević je predložio direktorima da tu ideju, ukoliko im se dopadne, sprovedu i u svojim zemljama, a zatim da zajednički omoguće pogodnosti svim penzionerima na prostorima država bivše SFRJ, a ne samo u njihovoj matičnoj zemlji.

U državama nastalim na prostoru bivše SFRJ ukupno ima oko pet miliona korisnika penzija i oko 6,5 miliona osiguranika, a budžeti penzijskih fondova država regiona su u zbiru oko 15 milijardi evra, što govori o značaju ovog skupa, na kome je okupljen najviši menadžment penzijskih fondova.

Srbija isplaćuje 46.097 korisnika penzija koji žive u nekoj od država nastalih na prostoru bivše SFRJ.

Na susretu direktora fondova i zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje prisustvovali su direktori iz Slovenije, Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, a gosti na ovogodišnjem skupu su direktori penzijskih zavoda Austrije, Nemačke i Mađarske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво