Milijardu dinara zdravstvenim centrima u Vojvodini za nabavku opreme

Zdravstvene ustanove u Vojvodini dobile su finansijska sredstva, u vrednosti od milijardu dinara, za nabavku medicinske i nemedicinske opreme u 2018. godini. Ugovore za finansiranje i sufinansiranje te nabavke uručio je pokrajinski premijer Igor Mirović predstavnicima zdravstvenih ustanova sa teritorije Vojvodine.

Igor Mirović je tom prilikom rekao da ovi ugovori predstavljaju krunu dvogodišnjeg rada Vlade Vojvodine i zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Dodao je da će ovu priliku iskoristiti i da porazgovara sa predstavnicima zdravstvenih ustanova o dosadašnjim rezultatima ali i o problemima koji postoje u zdravstvu.

"Iskoristiću ovaj sastanak da otvoreno porazgovaramo o rezultatima koje smo zajedno postigli u protekle dve godine i o problemima sa kojima se nosimo. Zaista smo na početku ovog zajedničkog rada doneli odluki da ćemo izdvojiti značajna finansijska sredstva i da ćemo zajedno raditi da bismo unapredili ovu važnu oblast u Vojvodini koja je imala i ima i dalje problem ali koji mogu biti prevaziđeni promenom rada i sistema u mnogim bolnicama, zajedničkim aktivnostima", rekao je Mirović.

Očekuje da će se ovim ugovorom podići standard u dijagnostici. Naša želja je bila da sve regionalne bolnice imaju najnovije aparate, istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je cilj ovih ugovora, između ostalog, smanjivanje liste čekanja, poboljšanje kvaliteta zdravstvenih ustanova, kvalitetna i tačna dijagnostika i uopšte poboljšanje zdravstvenog sistema u Vojvodini.

"Milijardu dinara opredeljenih ovim konkursom dodeljuje se zdravstvenim ustanovama na teritoriji Vojvodine i uskoro će naše bolnice imati najsavremenije, najnovije CT aparate, magnetne rezonance i ostalu opremu, različita investiciona ulaganja u digitalizaciju i poboljšanje zdravstvenog sistema u Vojvodini i u najskorijem periodu imaćemo zdravstveni sistem koji odgovara potrebama naših građana", rekao je.

Mirović je naveo i da je poseban segment današnjih ugovora da smanjimo liste čekanja, da poboljšamo kvalitet zdravstvene ustanove, aparate koji se ne kvare, kvalitetnu dijagnostiku, imamo nešto što prati svetske tokove.

"Zdravlje nema cenu, ovo je tek početak, iako je prvi korak koji smo danas već završili, mi gledamo u budućnost zdravstva Vojvodine još većim intenzitetom uz pokušaj, uz trud da naš zdravstveni sistem unapredimo i da on bude mnogo bolji", naglasio je Gojković.

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme dobilo je 20 zdravstvenih ustanova sa teritorije Vojvodine u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Novom Kneževcu, Senti, Sremskoj Kamenici, Vršcu, Vrbasu, Somboru, Vrdniku, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Kovinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара