"Aerodrom 'Nikola Tesla' primer ekološki odgovorne kompanije"

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan navodi da je Aerodrom "Nikola Tesla" primer ekološki odgovorne kompanije koja shvata značaj i posebnu pažnju posvećuje pitanjima zaštite životne sredine.

Goran Trivan je to rekao na Aerodromu "Nikola Tesla" gde je obišao novoformirano mesto za odlaganje otpada, privremeno skladište opasnog otpada, platformu za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova.

Izrazio je zadovoljstvo što je rukovodstvo Aerodroma u kratkom vremenskom periodu obezbedilo uslove i primenilo mere zaštite životne sredine.

"Ministarstvo će podržati sve planove i inicijative Aerodroma na daljem unapređenju zaštite životne sredine, i u tome pružiti svu stručnu pomoć", istakao je Trivan.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević rekao je da aerodrom preduzima mere kako bi se smanjio štetan uticaj poslovnih procesa na životnu sredinu.

"Modernizacija poslovanja i unapređenje svih poslovnih procesa podrazumevaju sistemska poboljšanja koja u proteklih četiri godine uvodimo. Posvećeni smo ovom cilju i aktivno smo angažovani na njegovoj realizaciji", rekao je Vlaisavljević.

Vlaisavljević i saradnici predstavili su Trivanu nove infrastrukturne objekte i preduzete mere zaštite životne sredine, kao i planove na unapređenju funkcionisanja aerodromskih službi, preventivno delovanje i sanaciju zatečenog stanja u skladu sa propisima o zaštiti životne sredine.

Kako se navodi, u proteklom periodu formirana je i posebna jedinica za zaštitu životne sredine, a tokom raščišćavanja svih sredstava na kompleksu aerodroma koja mogu imati štetan uticaj na životnu sredinu, obezbeđen je prostor za skladištenje neopasnog otpada, kao i prostor za odlaganje opasnog otpada, po svim ekološkim standardima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи