Potpisan ugovor o gradnji 194 stana za izbeglice

U Beogradu je potpisan ugovor o izgradnji 194 stambene jedinice u devet opština u Srbiji namenjenih izbeglicima iz Hrvatske i BiH.

Ugovor su potpisali v. d. direktora "Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" Dragan Katuca i predstavnici odabranih izvođača radova, u okviri petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

U Loznici će se graditi 60 stambenih jedinica, Kruševcu 40, po 20 stambenih jedinica u Požarevcu i Ubu, 16 u Mionici, 15 u Svilajncu, 12 u Žabarima, šest u opštini Malo Crniće i pet stambenih jedinica u Krupnju.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora iznosi blizu 3.983.000 evra bez PDV-a.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво