RTS-u nagrada "Superbrends 2017-2018"

Nagrada "Superbrends 2017-2018" pripala je RTS-u, koji je u kategoriji "elektronski mediji i internet" osvojio najveći broj glasova. Među dobitnicima su i agencija "Tanjug", E-kapija, Infostud, N1, O2 i Prva.

"Superbrends Srbija" četvrti put je dao mogućnost srpskim i inostranim brendovima i kompanijama, istaknutim projektima i organizacijama u Srbiji da potvrde još jednom uspešnost u svojim oblastima i da potvrde ukazano poverenje od strane potrošača i korisnika usluga i šire javnosti.

Predsednik Stručnog saveta "Suprebrends Srbija" Toplica Spasojević objasnio je da je o dobitnicima odlučio Stručni savet, koji je brojao 16 članova, kao i građani Srbije putem istraživanja javnog mnjenja.

Objasnio je da program "Superbrends" postoji u 90 zemalja sveta i da je cilj analitički pristup u analizi brendova na nacionalnim tržištima.

Prema njegovim rečima, status superbrenda predstavlja pouzdan putokaz potrošačima.

Stručni savet je ocenjivao početnu listu od 2.600 kompanija koje posluju u Srbiji.

Ukupno je dodeljen status superbrenda u 35 kategorija, a odluka stručnjaka se, prema Spasojeviću, zasnivala na priznanju javnosti, dobroj reputaciji, doslednosti, pouzdanosti i odgovornosti korporacije prema društvu.

Rezultati Stručnog saveta i ankete su kombinovani i došlo se do 236 kompanija koje su dobile status superbrenda Srbije za 2017-2018. godinu.

U kategoriji "elektronski mediji i internet" RTS je osvojio najviše glasova, a među ostalim dobitnicima našli su se i agencija TanjugE-kapija, Infostud, N1, O2 i Prva. 

Predsednik "Superbrends Srbija" Simeon Comokos istakao je da nisu brendovi samo kompanije kojima se uručuju, već ljudi koji stoje iza njih, pošto se uspeh postiže samo timskim radom upravnika i zaposlenih.

Nagrade kompanijama 

U kategoriji odeća pobedila je kompanija "Mona", kod obuće "Najk", kod nakita i satova "Zlatara Andrejević", kod kozmetike i toaletnih proizvoda "Nivea", kod hrane "Zlatiborac", kod vina "Aurelius" iz vinarije Kovačević, kod alkoholnih pića "Gorki list", kod piva "Lav pivo", kod toplih i hladnih napitaka Knjaz Miloš, kod duvanskih proizvoda "Malboro", kod mlečnih proizvoda i sladodela Moja kravica "Imlek", kod slanih snek proivoda Smoki "Soko Štark", kod konditorskih proizvoda Plazma "Bambi", kod barova i restorana beogradski restoran "Madera".

Kod framaceutskih proizvoda "Aspirin", kod proizvoda za održavanje domaćinstava "Ariel", kod automobila "Mercedes benz", kod transporta "AD Aerodrom Nikola Tesla", kod izdavaštva i štampanih medija Blic, kod lanaca prodavnica i šoping centara "Lili drogerije", u kategoriji bankarstvo, finansije i osiguranje "Banka inteza", konsultantske usluge "Dilojt Srbija", usluge poslovne komunikacije "Leo Barnet", putovanja "Kontiki travel", hoteli "Grand hoteli i spa" Kopaonik.

U oblasti zdravstvo Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", nameštaj i oprema za domaćinstvo "Metalac" posuđe, kućni aparati "Gorenje", informacione i komunikacione tehnologije "Majkrosoft", telekomunikacije "Telekom Srbija", građevinarstvo i nekretnine "Erport siti Beograd", građevinski materijal "CRH Srbija", energija NIS, kultura i manifestacije Beogradski zoološki vrt.

Zlatni Superbrend status osvojile su kompanije "Termovent", "Mercedes benz" i "Telekom Srbija".

broj komentara 0 pošalji komentar